На православната страничка Добротолюбие е посочено, че социалната кухня при храм „Св. св. Кирил и Методий“ (ул. „Вашингтон“ №47, при Женския пазар) в София се нуждае от доброволци:

Всеки ден над 500 души в нужда получават топъл обяд в социалната кухня, която отвори врати на 17 декември в София, информира Канал 3.

Тя е приютена в двора на храм „Свети свети Кирил и Методий“ и работи на доброволни начала. Храната идва от дарители, а за приготвянето на обяда помагат доброволци. Идеята и реализацията на кухнята за бедни е на омбудсмана Мая Манолова с подкрепата на Негово Светейшество Патриарх Неофит.

За благородната кауза се набират доброволци, които да помагат в раздаването на храната. За целта е необходимо те да се обръщат към г-н Петър Вълчовски, тел. 0886  282 299, който е координатор на доброволците от страна на храм „Св. св. Кирил и Методий“. Препоръчително е желаещите да бъдат доброволци да се обадят предварително. Кухнята снабдява с топла храна нуждаещи те всеки делничен ден от 12:00 до 14:00 часа.

https://www.youtube.com/watch?v=zUqs9Rpb6i4

Свързани публикации:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one × 4 =