Ако не планирате да ставате архонт, а в същото време желаете да помагате на бедните, тази информация е за Вас.

Фондация “Покров Богородичен” предоставя възможност да подкрепите нуждаещи се хора, чиито проблеми никога не достигат до големите организации или до PR-отделите на фирмите, занимаващи се с благотворителност. От години фондацията подкрепя, според възможностите си, стотици хора, изпаднали в тежка житейска ситуация – временна нетрудоспобност, изгубено или отнето жилище, нужда от спешно лечение или лекарства, инвалидност. От купуване на памперси за децата на самотни майки и за възрастни и болни хора, до пари за храна и лекарства за хора, които не могат да си ги позволят – всяка година успяваме да заделим по няколко хиляди лева от бюджета си за пряко социално подпомагане. Но тези пари са недостатъчни.

Този вид помощ не може да бъде планирана, нито включена в проекти. Малко са, а в европейския контекст направо липсват организации, които предоставят средства за пряко социално подпомагане. А независимо от политическите процеси на евроинтерграция, икономическата ситуация в страната от месец на месец се влошава за най-уязвимите социални слоеве.

Затова и решихме да потърсим допълнителни възможности за помощ. Идеята ни е да предоставим прозрачен и лесен начин да се помогне на конкретни хора, а не на абстрактни целеви групи и абстрактно формулирани “социални нужди”.

Не смятаме да афишираме тези прояви, както не сме го правили и до момента, понеже благотворителността е личен въпрос и следва да се върши по убеждение, а не заради публичността. В същото време, поради нарасналия брой молби за помощ, които получаваме, решихме, че ще е полезно за каузата да приобщим още хора към това, което правим.

Фактът, че много хора не искат да правят обществено достояние личната си драма и затрудненията, в които са изпаднали, от една страна и липсата на сигурност, че дарението ще обслужи реална нужда, липсата на достъп до информация за хора, чиито истории не предизвикват медиен интерес и не привличат сериозни средства, (поради което и такива хора остават сами в бедата си), трудността да останеш анонимен, от друга – всичко това често се оказва пречка да се случи едно може би не  така мащабно, но чувствително и насочено към реални проблеми пряко дарителство. А точно такава помощ  е животоспасяваща за много бедстващи хора в България. Ще опитаме да помогнем в тази трудност на онези, които искат да подадат ръка.

Какво ви предлагаме

– да се свържете с нас и да заявите желанието си да участвате в пряко подпомагане на бедстващи хора, като посочите начина, който предлагате: до определена парична сума, чрез закупуване на храни или лекарства, чрез предоставяне на дрехи и други предмети на бита; по друг начин, който да посочите.

– да ни предоставите контактна информация, за да можем да ви потърсим при възникване на конкретна нужда, отговаряща на вашето желание и възможности за помощ;

– да участвате в благотворителна дейност, насочена към нуждите на конкретни нуждаещи се, чиито истории ще бъдат представени в нашия сайт.

– да ви свържем с конкретен бенефициент, за да направите вашето дарение, като можете да запазите анонимност, ако желаете такава.

– да сте сигурни, че всяка сума ще бъде предоставена изцяло за обявените цели – без отчисляване на “административни” разходи и други подобни, като получите точна информация за разходваните средства от Вашето дарение.

– да получите достъп до допълнителна информация за нуждаещите се, вкл. медицински документи, ако смятате за необходимо и ако това не нарушава принципа на дискретност.

– да общувате с други хора, споделящи тази философия, както и сами да предлагате благотворителни каузи за подкрепа от нашата общност.

Kакво да направите

Ако искате да подкрепите каузите на кампанията „Виждам те”, можете да направите финансово дарение:

  • по сметката на фондация “Покров Богородичен”: Райфайзен банк ЕАД, клон 4, IBAN: BG92RZBB91551067092215, BIC: RZBBGSF (като посочите за кого конкретно е предназначено дарението или то е цялостно за целите на кампанията). За повече информация: тел. (02) 987 1655, 087 980 9114, pokrov.iseeyou@gmail.com.
  • през PayPal

Актуални каузи на кампанията „Виждам те“:

Да помогнем на малкия Стиви, който разчита единствено на своята майка, Венцислава

Да окажем помощ на възрастна жена, която се грижи за двете си внучета, сирачета

Да подкрепим самотната и болна от детска церебрална парализа майка, Петя Кръстева

Да подкрепим семейство Маринови, които не престават да се борят за своята дъщеричка Мария

Разберете повече за каузите на кампанията “Виждам те” и как протича тя дотук:

Петчленно семейство с достойнство се бори за оцеляване

Добра предколедна вест в кампанията „Виждам те”

Апел за подкрепа на незрящата Ивалинка

Нов призив за подкрепа в кампанията „Виждам те”

В памет на Ивалинка

Кампанията „Виждам те” търси подкрепа за две многодетни майки

Апел за подкрепа на Венцислава и двете й деца в кампанията “Виждам те”

Дарителите в кампанията “Виждам те” помогнаха на многодетна майка на ръба на оцеляването

Апел за подкрепа на малкия Стиви в кампанията „Виждам те“

Апел за подкрепа на един бъдещ парамедик


Нашата група във Фейсбук >>>