Самотната и израснала по домове Петя Кръстева се грижи всеотдайно за своето дете, но среща редица най-вече финансови затруднения и би била благодарна на всяка помощ.

Петя Кръстева е на 31 г. и се грижи сама за своята дъщеричка – Марияна, на 9 години (1). Израснала по домове и социални институции,  Петя няма близки и сама, и с подкрепата на някои приятели, се справя с нелекото ежедневие. Бащата на Марияна е в затвора, а неговите близки оказват такава помощ, че Петя напълно е престанала да разчита на тях. Положението на Петя се усложнява от това, че боледува от детска церебрална парализа. Документът й за ТЕЛК  засвидетелствува намалена трудова способност в рамките на 80 %. Голяма част от отпуснатата на Петя пенсия се изразходва по разходи за квартирата им в кв. Люлин.

Мариянка учи в  96 – СОУ „Лев Николаевич Толстой“ с изучаване на чужди езици в Люлин и в момента е в трети клас. По време на нашите разговори с Петя тя се забавляваше като си тананикаше детски стихчета на руски и пееше азбуката на английски.

Включваме Петя в кампанията на „Виждам те“ за помощ на хора в нужда и се обръщаме се към всички, които биха искали да й помогнат с молба да употребят следния контакт: сметка на фондация “Покров Богородичен”: Райфайзен банк ЕАД, клон 4, IBAN: BG92RZBB91551067092215, BIC: RZBBGSF (като посочите за кого е дарението).

Можете да направите дарение за кампанията “Виждам те” и чрез Paypal: email pravoslavie.bg@gmail.com.

[paypal_donation_button]

Чисто и непорочно благочестие пред Бога и Отца е това: да пригледваш сираци и вдовици в техните скърби и да се пазиш неосквернен от света. (Иак 1:27)

(1) – годините на Петя и Мариянка в публикацията за били актуализирани еднократно на актуалните към месец юни, 2018 г.

5 Comments

  • Станислав каза:

    Ако се изпратят пари чрез онлайн банкиране как точно трябва да се спомене за кого се пращат пари? Не е ли по-добре да се пратят в директен акаунт отворен само за определено лице? (Ако може някой да ми обясни, че не разбрах точно това)

  • Гергана каза:

    Въпросната госпожа няма ли собствена сметка ?

    • Дякония.БГ каза:

      Кампанията за Петя Кръстева е част от серията апели към общата кампания „Виждам те“ ( https://www.diakonia.bg/…/%d0%b2%d0%b8%d0%b6%d0%b4%d0%b0…/ ). В тази кампания, организирана и провеждана от фондация „Покров Богородичен“, даренията се привеждат по обща за хората, на които се помага сметка – при всяко дарение се посочва за кого е – кампанията е дългосрочна и за хора в трайна нужда. Понеже за правилното провеждане на кампанията се води точен отчет, а всички дарения се предават с договор за дарение между фондация „Покров Богородичен“ и дарената личност, като се посочват и дарителите (когато не са анонимни) – е удобно сметката да бъде една – на организатора – фондация „Покров Богородичен“. Отделно от тази кампания, на раздел „Индивидуална подкрепа“ ( https://www.diakonia.bg/…/%d0%b8%d0%bd%d0%b4%d0%b8%d0%b2…/ ) са кампаниите на хора, на които Дякония помага чрез разпространение на техни лични апели, в които вече, според желанието на конкретния човек, се поставят и връзки за пряк контакт със нуждаещия се. В тази случай за дарените средства не се води отчет, а ги получава директно нуждаещия се – най-често в негова лична сметка. Посредничеството между дарените и дарителите е част от отговорността, която е поела фондацията при организирането и провеждането на кампанията „Виждам те“.

  • Златимир каза:

    А приемате ли неща като дрехи, консерви, трайни хранителни продукти ?

    • Дякония.БГ каза:

      По правило кампанията е за набиране на парични средства, но, при желание от страна на дарителя и съгласие от страна на бенефициента, се допуска осъществяване на контакт между двете страни и предаване и на друг вид помощ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 − 12 =