В навечерието на на големия християнски празник Рождество Христово, в столичния храм „Св. св. Кирил и Методий“ се открива нова Социална кухня „Не хаби- дари“. Тя се организира по инициатива и под патронажа на Омбудсмана на Република България – г-жа Мая Манолова.

„Обединени от желанието да помагаме на социално слаби хора, изпаднали в нужда или временно затруднение, бихме искали да изградим топло пространство, в което миряните да имат възможността да получат безвъзмездно топъл обяд“- се казва в писмото, с което г-жа Мая Манолова потърси благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит.

Желанието й е тя да се осъществи в двора на столичния храм „Св. св. Кирил и Методий“ на ул. „Вашингтон“ №47 през периода от 17 декември 2018г. и продължи до края на м.април 2019 г. като се раздава топла храна всеки делничен ден от 12,00 часа до 14,00 часа. Предвижда се в менюто да има топла супа, хляб, кисело мляко или плод.

За благородната кауза се набират доброволци, които да помагат в раздаването на храната. За целта е необходимо те да се обръщат към г-н Петър Вълчовски, тел. 0886  282 299, който е кооринатор на доброволците от страна та храм „Св. св. Кирил и Методий“.

Да подкрепим благородната инициатива!

Източник: https://mitropolia-sofia.org/

Страница на Храм „Св. св. Кирил и Методий“, София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 − 9 =