Всяка година от 2005 г. насам в Енорийския център при храм „Покров Богородичен“ се провежда кампанията „Коледна звезда.

В инициативата деца от социални домове творят Коледни картички. Техни верни помощници и тази година са деца от над 30 столични училища и всеотдайни доброволци от Енорийския център и извън него.

Дечицата в нужда са от ЦНСТ „Констанца Ляпчева” в гр. Долна баня, ЦНСТД в гр. Самоков, Защитено жилище „Савина“ в гр, София и социално слабите деца от с. Беброво (община Елена).

Със средствата от Рождественските картички децата от посочените домове отиват на летни екскурзии.

Картичките могат да бъдат закупени в Енорийския център при храм „Покров Богородичен“ и при свещопродавачите вътре в храма. По-големи поръчки могат да бъдат правени на посочените по-долу телефони, има възможност и за издаване на фактури.

На 16 и 23 декември, след Светата Литургия, в Енорийския център ще се състоят коледни базари, на които картичките отново ще бъдат предлагани за закупуване. Заповядайте!

Контакти за информация и поръчки:

Енорийски център към храм „Покров Богородичен” –  на тел. 02 / 953 35 23; 0882 883 017;

Адрес: гр. София, ул. “Георги Данчов – Зографина” №2.

Всички, които биха могли и желаят да подкрепят със средства каузата на „Коледна звезда“ и да подарят усмивки на децата, могат да го сторят чрез следната банкова сметка:

Сосиете Женерал Експресбанк
IBAN: BG54TTBB 9400 1527 3924 54

Повече информация за тазгодишното издание на кампания „Коледна звезда“ може да се намери ТУК (offnews.bg) и ТУК (darikradio.bg).

Свързани публикации:

Средствата, събрани от кампанията „Коледна звезда“ зарадваха деца с екскурзия на море

МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ! Всеки един апел, който не е на фондация „Покров Богородичен“ има посочени свои контакти за подкрепа (банкова сметка, адрес, телефон за връзка и др.). Фондация „Покров Богородичен“ има своя сметка за дарения, която се употребява за различни апели, организирани пряко от фондацията, включително и кампанията „Виждам те“, популяризирана чрез страничката на Дякония. Умоляваме всички дарители да се насочват към конкретно посочените контакти за дарения, които в повечето от случаите не са тези на фондация „Покров Богородичен“. Фондация „Покров Богородичен“ предава всички дарения и води точна отчетна документация за това. Но предаването на дарение, което не е по кампания на самата фондация, отнема време, затруднява и забавя пристигането на дарението поради причини от отчетен и организационен характер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × three =