В чест на големия празник Рождество Христово, с благословението на Негово Светейшество митрополит Софийски и патриарх Български Неофит на територията на Софийска епархията се организира благотворителна инициатива „От деца за деца – 2018“.

В нея могат да се включат деца и младежи изучаващи „Религия-Православие“ от Средно-образователните училища и неделни школи.

Учителите ще организират семейства, които имат възможност и желание да закупят и опаковат подарък, който да стигне до деца в нужда, преди големия празник Рождество Христово.

Кампанията ще стартира на 14 ноември, като подготвените подаръци ще се събират в сградата на Софийска света митрополия до 6 декември – деня на св. Николай Мирликийски Чудотворец и ще достигнат, непосредствено преди Рождество Христово до домовете и институциите, в които живеят деца в неравностойно положение.

Наша отговорност е децата ни да растат приучавани към добротворство. Каузата е добра възможност родители и деца, заедно да участват в приготвянето на подаръци и да поговорят за благотворителността, милостта и грижата за бедните и онеправданите, да покажат на дело християнска добродетелност като висш израз на Христовата любов.

Инициативата се координира от Духовно–просветния отдел и отдел „Милосърдие и благотворителност“ при Софийска света митрополия.

За контакти: Иван Тупаров, тел. 0878895309

Източник: https://mitropolia-sofia.org/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three + 5 =