През месец юни на настоящата година бе обявена подготовката на ново периодично безплатно издание, „Вяра, род, език“ – първият брой на списанието вече може да бъде прочетен. Брой 1 може да бъде намерен ТУК.

Списанието излиза по инициатива на Сдружение АБВГД и с благословението на Ловчански митрополит Гавриил, ръководител на Културно-просветния отдел към БПЦ – Българска патриаршия. В списанието боголюбивите, родолюбивите и любознателните читатели могат да намерят материали във връзка с наболели обществени проблеми, теми във връзка с духовния живот, историята и културата на православна България, литературно творчество и др. Важна особеност на списание „Вяра, род, език“ е, че е издание, което разчита на вярващите за своето въздействие и съдържание. Всички, които желаят да публикуват свои материали – статии, разкази, снимки, рисунки, народно творчество и др., могат да ги изпращат за одобрение на адрес:  plamih@abv.bg (Пламен Михайлов). Заплануваният кръгозор от теми на списанието включва седем основни категории:

Бог да пази България! (Актуални въпроси по връзката между Църква, държава и училище);
Усещане за святост (Събития от живота на Църквата и скоро честваните светии);
Добро и зло (християнска нравственост и добродетели);
Истинна вяра (основи на Православието);
Традиции и памет (българска история и народно творчество);
Език свещен (старобългарски и църковнославявски, молитви и богослужебни текстове);
Любородие (конкурс за творчество).

Възможностите са към този етап списанието да се разпространява предимно по електронен път, но с обща подкрепа е възможно да бъдат събрани средства и за книжни издания. От името на редакторския колектив, отправяме апел и за материална подкрепа – допълнителна информация може да се почерпи на адрес:  plamih@abv.bg (Пламен Михайлов).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 × five =