След близо четири години чрез Вашата помощ Георги Ангелов е близо до завършване на своето висше образование. Младият човек се подготвя за своя държавен изпит, който ще се проведе през месец юни, и изказва искрена благодарност към всички, които му помогнаха да стигне дотук.

Млад човек, израснал в домове за деца, лишени от родителска грижа, упорито преследва мечтата си да се образова и се нуждае от подкрепа.

dss_0358Фондация „Покров Богородичен“ се обръща с благодарност към всички, които подкрепиха до този момент Георги Ангелов (на снимките) в неговия стремеж да завърши своето образование. Израснал в институции за деца, лишени от родителски грижи, този млад човек с цената на много усилия завършва вечерно училище. Днес, с помощта на всички досегашни дарители, той вече две и половина години упорито преследва мечтата си да завърши пълния курс на специалността „Парамедик“ в Медицински колеж „Йорданка Филаретова“. Георги съчетава своя стремеж с работата си в травматологията на Пирогов като санитар и гипсировач. Въпреки силното желание и полагания труд, без вашата подкрепа той нямаше да смогне да покрие своите разходи по квартира и консумативи, учебници, семестриални такси и храна.

За съжаление трудностите не се изчерпват само с умората и финансовите задължения. Едва започнал своето обучение през 2014 г., още на следната година Георги трябваше да се прехвърли в специалността „Инспектор по обществено здраве“. Той и много негови колеги трябваше да постъпят така, защото специалността „Парамедик“ бе снета от учебната програма на Медицинския колеж. Всички те сега се надяват, че казусът с акредитацията на първоначално избраната от тях специалност ще се реши положително и те ще имат възможност да я завършат. Междувременно новата учебна година започва с необходимостта да се посрещнат нуждите по закупуване на учебници и заплащането на семестриални такси.

Нека да помогнем на един млад човек да завърши своето образование, независимо от всички трудности. Нека не позволим пътят му да прекъсне по средата, въпреки пречките покрай мечтаната от Георги учебна специалност.

Молбата в полза на Георги Ангелов е допълнителен повод да се вгледаме в себе си, да се самоизследваме и да помислим дали изборът да помогнем някому не е благодатна възможност да помогнем на самите себе си.

Ако искате да подкрепите Георги Ангелов, можете да направите финансово дарение по сметката на фондация “Покров Богородичен”: Райфайзен банк ЕАД, клон 4, IBAN: BG92RZBB91551067092215, BIC: RZBBGSF (като посочите, че дарението е за Георги Ангелов в кампанията “Виждам те”). Можете да направите дарение за кампанията “Виждам те” и чрез Paypal: email pravoslavie.bg@gmail.com.

За повече информация: тел. (02) 987 1655, 087 980 9114, pokrov.iseeyou@gmail.com.

По-подробно за историята на Георги можете да прочете ТУК.

Повече за кампанията “Виждам те” може да прочетете ТУК.

Снимки: Денислав Стойчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × 1 =