При храм „Св. Троица“ в град Добрич от 2004 г. действа Духовен социален център с Дом за деца, лишени от родителски грижи и Кухня за бедни и нуждаещи се.

Центърът е създаден от отец Стоян Иванов и днес се обгрижва от неговия духовен син, отец Емануил. Съвсем наскоро, на 20 януари 2018 г., в предаването „Ничия земя“ по Нова телевизия зрителите имаха възможност да се запознаят с личната история на отец Емануил – история за това как сърцето на един млад мюсюлманин прегръща Православието, за да превърне своя носител в обичан свещенослужител – предаването може да гледате тук.

Наред с всички нужди на своето служение, отец Емануил достойно продължава делото на своя духовен наставник, упокоеният вече в Бога отец Стоян. С помощта на всички, които се отзовават и изграденото малко стопанство отец Емануил поддържа социалната дейност при храм „Св. Троица“. Повече за блатворителността и взаимоподкрепата при енорията на отец Емануил може да се научи от посветения на темата епизод от предаването „Малки истори“ по БНТ – предаването може да гледате тук.

В „Малки истории“ отец Емануил споделя, че в Духовния социален център се полагат усилия подкрепата за тялото да предпостави подкрепа за спасение и на душата. На младежите, на които се помага, се предлага възпитание и изграждане на трудови навици, необходими им за бъдещия самостоятелен живот в обществото. Отец Емануил разказва, че необходимост от подкрепа Центърът винаги има, поради наличието по всяко време на хора, които са в нужда. Допълнителна информация може да се намери също и тук: Да подпомогнем Духовния център с приют за деца и кухнята за бедни към храм „Св. Троица“, гр. Добрич.

Всички, които биха искали да подкрепят милосърдното благотворително дело при храм „Св. Троица“, Добрич могат да го сторят на следния контакт:

Банкова сметка в лева:

IBAN: BG31IABG74951000411200

BIC Code: IABG BGSF

Банка ИНТЕРНЕШЪНЪЛ АСЕТ БАНК – клон Добрич

титуляр Храм Св. Троица – Социален център Св. Петка

Допълнителна информация за Христовото дело при храм „Св. Троица“ и подкрепата за него:

В храм „Св. Троица” в Добрич се събират продукти и средства за рождественски пакети за нуждаещи се;

Една радостна неотдавнашна благотворителна новина.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

16 − 11 =