Тече ремонт на храм „Св. св. Кирил и Методий“ в гр. Сливница; с разрешение и благословия от отец Георги, предстоятел на храма, се обръщаме към всеки, който има възможност и желание да помогне:

Започна основен ремонт на вътрешността на църква „Св.св. Кирил и Методий“ в гр. Сливница. Такъв основен ремонт не е извършван от около сто години. Ще бъде премахнато изцяло старото и изгнило дюшеме и ще бъде заменено с гранитни плочи. Ще се изгради отоплителна и аспирационна инсталация. Обновява се отвътре купола и тавана на централния кораб. Поради това, че храмовата сграда е много стара, започнаха да излизат доста непредвидени и скъпи допълнителни разходи. Затова църковното настоятелство се обръща за помощ към всеки, който има желание да се запази и подобри благолепието на нашия старинен храм. Приемаме и приветстваме всякакъв вид помощ изразена в доброволен личен труд / за обща или майсторска работа /, помощ свързана със съвети или ползване на контакти с хора и отстъпки към фирми, помощ изразена в осигуряване на материали или предоставяне на инструменти /скелета, машини, транспорт и др/.

Разчитаме също и на финансова подкрепа, която за предпочитане да бъде превеждана по набирателната църковна сметка  в Уникредит Булбанк на църква „Св.св. Кирил и Методий“ – IBAN : BG12UNCR96605071146108 – ДАРЕНИЕ ЗА РЕМОНТ НА ХРАМА

За контакти: 0888 709 808 – отец Георги.

БЛАГОДАРИМ ВИ!

БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ!

Отец Георги споделя, че първоначалният план за завършване на ремонта за празника „Рождество Христово“ няма да се осъществи. Средствата не достигат, за което спомага и обстоятелството, че енорията е по-малка и възможностите на хората не са големи. Можем обаче да ги подкрепим. Нека помним, че на всяка ектения ктиторите на храма биват поменавани – това е богатство – залог за бъдещия живот, което имаме възможност да придобиваме.

Апелът на страницата на храм „Св. св. Кирил и Методий“

Фейсбук страница на храм „Св. св. Кирил и Методий“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 × four =