Да помогнем за поддържането на сиропиталището и кухнята за бедни към Духовния център на храм „Св. Троица“ в град Добрич.

dcentre1През 2002 г. отец Стоян Иванов подема инициатива за изграждане на Духовен център към храм „Св. Троица“ в град Добрич. Идеята прераства в стремеж за създаване на Дом за деца, лишени от родителски грижи. След много усилия и постоянно издирване на средства, с помощта на дарения и държавна подкрепа, през 2004 г. Духовният център е открит и осветен от Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Кирил с участието на свещеници от Варненска епархия и храмовото духовенство. Към храма е изградена и действа и кухня за бедни и нуждаещи се. След упокояването на отец Стоян Духовният център и кухнята се обгрижват от неговия духовен син, отец Емануил. Повече за инициативата може да прочетете тук.

trapezaria1За поддържането на Духовния център със сиропиталище и социалната трапезария, в която се хранят бедни и децата от Центъра винаги е необходима помощ и средства.

Всеки, който би могъл да помогне като дарител може да го направи на следните контакти:

Банкова сметка в лева:

IBAN: BG31IABG74951000411200

BIC Code: IABG BGSF

Банка ИНТЕРНЕШЪНЪЛ АСЕТ БАНК – клон Добрич

титуляр Храм Св. Троица – Социален център Св. Петка

Допълнителна информация за отец Емануил и социалната дейност при храм „Св. Троица“ Добрич може да се почерпи оттук: Малки истории – отец Емануил за социалната дейност на храм „Св. Троица“ в град Добрич.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

seventeen − 9 =