На страницата на храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“, с. Расник, е публикувана скръбна вест. Тежко болящата Велка Дойчинова, майка на пет деца, се е преставила пред Бога. Да се помолим за Велка новопреставлена, да я приеме Господ Бог и упокои със Своите светии! Нека се помолим Господ да подкрепи семейството в този тежък момент.

Съобщение от храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ от 26.11.2017:

С дълбока скръб съобщаваме,че си отиде от този свят Велка Дойчинова, майка, съпруга и приятелка!

Опелото ще се състои в гр.Годеч, Църквата „Св.Димитър“ на 27/11/2017г. от 13:00ч. 

Които я обичаха и уважаваха нека я изпратим в последният и път!

тел. за връзка :0899/704 274 и 0896/565 620

____________

Църковното настоятелство при храм Св. Николай Чудотворец село Расник, изказва искрени съболезнования на семейството и близките на Велка.

ВЕЧНА И БЛАЖЕНА ДА БЪДЕ ПАМЕТТА И!

Храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“, с. Расник

След последния разговор, проведен с отец Петър вечерта на 22 октомври, става ясно, че в Германия са отказали да направят операцията и са посъветвали Велка да се прибере в България – поради твърде напредналия стадий на болестта. Нейното отпътуване обратно за родината е запланувано за 23 октомври, понеделник. Отец Петър ще обгрижи Велка боляща духовно и молитвено, нека и нашата молитва да бъде с неговата. Божията воля за нас знае само Господ – можем да се молим, като помним, че Господ възкреси четиридневния Лазар, дъщерята на Иаир и сина на Наинската вдовица. Каквато и да е Божията воля е сигурно, че нашите молитви могат да допринесат само за добро, утеха и спасение.

На страницата на храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“, с. Расник, е публикуван апел за болящата Велка. Предстоятелят на храма, отец Петър Василев, е посетил, изповядал и е извършил Светото Тайнство Елеосвещение (Маслосвет) над болящата, и призовава православните християни да се помолят за нея и да й помогнат според силите си.

За 2 дни събраха парите за болната майка на 5 деца – Слава Богу!

Отец Петър посочва обаче, че поради лекарска забрана да лети Велка е трябвало да замине за Германия с линейка, за която са били заплатени 3 300 лв. Придружавана е от преводач, който също трябва да получи възнаграждение. Отец Петър, който поддържа всекидневна връзка Велка, посочва, че допълнителна помощ за семейството ще бъде добре дошла за всички странични и неочаквани разходи.

Велка Дойчинова, майка на пет деца, се нуждае от нашата помощ и подкрепа. Тя страда от прогресивно онкологично заболяване – тумор на пикочния мехур. 

Тежката диагноза й е поставена през 2015 г. Претърпяла е цели 3 операции, като след втората заболяването се развива скорострелно. Няколко месеца по-късно туморът рецидивира и в други органи и части на тялото.

През последните дни здравословното състояние на 44-годишната годечанка се влошава и тя трябва час по-скоро да замине за Германия, за да претърпи поредна операция, която да спаси живота й.

„От няколко седмици съм на легло. Чувствам се много зле, туморът инвазира в матката, коремът ми непрестанно се пълни с течност, имам кисти и на двата яйчника, отпаднала съм, нямам никакви сили”, разказа пред нас Велка, чийто живот се преобръща с главата надолу.

Надеждата й е клиника в град Хайделберг. Сумата за лечението е около 30 000 евро и е непосилна за семейството.

Църковното настоятелство към храм „Свети Николай Мирликийски Чудотворец“ село Расник призовава всички, които имат възможност, да подкрепят младата жена в нелеката й битка с болестта. 

Ако искате да помогнете на семейството, можете да дарите тук:

Велка Дойчинова Велкова 

Банкова сметка: BG71UNCR70001520975476, УниКредит Булбанк 

Адрес: гр. Годеч, ул.“Додовица“ №5, ПК 2240

Телефон: 0892 96 16 51.

Източник: https://svnikolai-rasnik.com/

Допълнителна информация: https://www.bgonair.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two − one =