Да помогнем за възстановяване на параклиса “Св. 40 мъченици” и прилежашата му сграда като църковно училище в двора на храм „Св. апостоли Петър и Павел“, София.

В двора на храм „Св. апостоли Петър и Павел“, разположен в едноименния парк край булевард Константин Величков в София, се е намирал параклис, посветен на светите 40 мъченици. През първите години след 1989 г. обаче параклисът и прилежащата към него сграда са разрушени. Днес е останала единствено част от Светия Престол, за да напомня за поруганата светиня. На първо време през 2014 г. църковното настоятелство успява да приключи с построяването на ограда около храма, изградена с помощта на дарения. Скоро след това, с благословията на свещениците, е подета и инициатива за възстановяване на параклиса и сградата, за която има планове да се използва като неделно училище. За съжаление, вече около година след даденото начало на богоугодното дело, средства за целта почти не са събрани. Каузата е поместена на страницата на храм „Св. апостоли Петър и Павел“ в интернет без особен резултат. Има направено обещание за изготвянето на възстановителен проект като дарение, на което църковното настоятелство се надява.

Обръщаме се с молба към всички, които биха желали да помогнат, за да се възстанови светинята и да се изгради неделно училище в близост до нея. Помощ можем да окажем на следните контакти:

Председател на Църковното настоятелство на храма: свещеник Кирил Дидов – 0878278942

Банкова сметка на храм “Св. ап. Петър и Павел”:

IBAN: BG 22 STSA 9300000 2426537
Банка ДСК

Телефони на храма: стационарен – 02/929-59-11 ; мобилен – 0878 24 23 78

E-mail hram_apostolite@abv.bg

Адрес:
гр. София, 1309
ул. “Д-р Калинков” 27

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × 3 =