Групата „Православна младеж“ отправя покана към двойки православни християни, които вече са семейни или им предстои да сключат брак, на представянето на първото „Училище за семейни” в София.

Организаторите на първата по рода си инициатива за България, посветена на християнското семейство, отбелязват, че тя е насочена към двойките, търсещи Христос и Неговата благодатна помощ за хармонията в отношенията си.

Двойките, участващи в проекта, ще имат възможност да споделят със свои съмишленици във вярата своите болки, проблеми и радости, както и ще могат да получат съвет от специалист. Основен лектор и водещ на срещите ще бъде и презвитера Зоя Димитрова, сертифициран семеен консултант и магистър по богословие. В инициативата ще се включи и отец Сава Кокудев, ефимерий на академичния параклис на Богословския факултет на СУ.

Първата опознавателна среща на Училището за семейни се състоя на 16 юли от 19 ч. в сградата на Богословския факултет на СУ.

След тази първа среща, която имаше насочващо и информиращо значение всяка от присъстващите двойки получи възможност да кандидатства да стане едно от десетте семейства, които ще са част от „Училището за семейни”. Въпреки изтичането на срока за набиране на кандидати организаторите на проекта са на разположение за насоки, съвети и бъдещи записвания.

Инициативата набира доброволци за разширяване на своята дейност.

За повече информация: тел. 0886 36 24 21

Интервю с двама от организаторите – презвитера Зоя Димитрова и Емил Николов – в предаването Вяра и общество.

Апликационна форма за кандидатстване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fifteen − six =