На 1 септември бе оповестена една нерадостна вест, която особено натъжи вярващите жители на Елин Пелин. Извършена е била кражба на медна ламарина от покрива на новостроящия се храм „Св. св. равноапостолни Константин и Елена“ в Елин Пелин.

Преди няколко години е била извършена кражба за 20 000 лева, миналата година са откраднали улуците на храма, а сега е разбит новият покрив. Само преди седмица пък при кражба на пари от кафенето на градската гара е била взета и кутия, в която са се събирали дарения за новостроящата се църква.

Без да се постави ново медно покритие, църквата ще понесе много щети през идващия есенно-зимен сезон. Сумата, която по груби изчисления възлиза на около 4 хиляди лева, е непосилна за църковното настоятелство към настоящия момент, съобщава e-pelin.eu. Затова членовете на настоятелството се обръщат с апел към хората да отделят според възможностите си дарения за покриване на щетите от кражбата.

Най-малко 420 хиляди лева са нужни, за да бъде довършена църквата. Планът е около новия храм да има парк, осветление, фонтан, както и да има помещение, което да изпълнява функцията на енорийски център, където да се учи вероучение.

Всеки, който иска да подкрепи изграждането на храма „Св. св. равноапостолни Константин и Елена“ в Елин Пелин, може да изпрати дарение на банкова сметка:

УниКредитБулбанк BG87UNCR9660502 5960800
Храм „Св. св равноапостолни Константин и Елена“

maket-cqrkva

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fifteen + 1 =