„Йоан – синът на Гърма“ – след повече от десет години отново на сцена и със специални актьори

След повече от десет години християнският мюзикъл „Йоан – синът на Гърма“ отново се играе на сцена и вече се радва на изключителен интерес. Предстоящите дати на спектаклите в кино „Люмиер“ са: 28, 29 февруари; 01, 10 март; 12, 13, 14 април; 20, 21 май; 02, 03, 04 юни 2024 г.  Сценарият, музиката и реализацията на спектакъла са изцяло авторски. В ролите влизат особено специални актьори, които освен доброволци, са многопластови личности с различни професии и интереси.

В сложната роля на Мария, в която Антон Радославов смесва образа на Мария Магдалена (блудницата) и Мария (сестрата на Лазар), влиза Павла Сивова, която е запленена от спектакъла още от 14-годишна: „Образът на Мария Магдалена е наистина много запомнящ се, защото броят на жените в спектакъла е много малък, което е нормално, тъй като библейските истории се фокусират главно върху Христос и апостолите. Разбираемо, повече мъже има в състава. Даже предимно мъже. И тази женска роля, особено толкова музикална, толкова нежна, с толкова силно присъствие и толкова силна история… Много ме беше докоснала и тогава, и сега“, споделя тя.

В ролята на малкия Йоан се превъплъщават Димитър Георгиев и Кристиан Алипиев.

Митко Георгиев е ученик в 5 клас в 144 СУ „Народни будители“. От 6 годишен ходи на уроци по пеене и е спечелил много конкурси. Свири на пиано и китара. Тренира плуване, карате и язди свободно. Откакто участва в „Йоан-синът на гърма“ е много запален и по театъра. Има и главна роля в мюзикъла „Магарешка кожа“.

Крис е ученик в 5 клас в Uwekind International School. Обожава да чете, харесва театъра и киното, обича да пътува и е много любознателен. Почитател на италианската кухня и зимните спортове – кара ски и сноуборд. Няма предишен опит на сцена.

В ролята на Яков, синът на Заведей се превъплъщават Пламен Димитров и Росен Кръстев.

Пламен Димитров носи музиката в кръвта си. Пее, свири, пише, аранжира – не е изненада, че попада в „Гласът на България“ през 2022.  През останалото време преподава актьорско майсторство на деца, а основната му професия е перфузионист в сърдечна операционна.

Росен Кръстев е адвокат по професия. Запален по скалното катерене и скейта, актьорското майсторство винаги е било негова мечта, която сега успява да практикува с участието си в мюзикъла.

В ролята на Йоан – синът на Заведей се превъплъщава Матей Вакавлиев. Матей е на 16 години. Учи в Частна Английска гимназия „Проф. Иван Апостолов“. От 6 годишен свири професионално на барабани, а по-късно и на конги. Учи и пеене във вокалните школи D Stars и HighLight Singing Academy . В момента Матей е частен ученик в Частна професионална гимназия по сценични изкуства ЧПГСИ Акатамус. Участвал е в мюзикъла „Оливър Туист“ и има второстепенни роли в няколко филмови формата. Тренирал е Кик Бокс и Карате.

Повече за представлението от неговия автор и режисьор Антон Радославов, може да чуете тук.

Очаквайте представленията на ЙОАН-СИНЪТ НА ГЪРМА в зала ЛЮМИЕР – НДК

28, 29 февруари

01, 10 март

12, 13, 14 април

20, 21 май

02, 03, 04 юни

Билети на касата на НДК и в електронния БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР НА НДК https://www.tickets.ndk.bg/.

За намаления (деца под 11 години и групово посещение над 11 човека) трябва да посетите касата на НДК.

Екипът благодари за вашата подкрепа! Дарете тук >>>  

Вашето дарение ще осигури най-важното за един актьор – залата за репетиции. Необходимите средства за наем на зала са 3233 лв. За реализиране на целия спектакъл са необходими още минимум 16644 лв., в които са включени само най-необходимите разходи за костюми, декори, техника и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 × two =