Анета Любенова Вучкова, 24 г., е поредната затруднена млада жена, за която пускаме апел и молим за подкрепа. Не събираме огромни суми като за лечения в чужбина наприер, но помощта, която оказвате, се оказва изключително важна и затова искаме да благодарим за всеки отклик.

Семейството, състоящо се от Анета, Лъчезар и двете им деца Венцислав (7 г.) и Радослав на 7 месеца, живее в село Живково (Ихтиманско) в крайна бедност и без приходи и перспективи.

Тя гледа малкото си дете, но ѝ е трудно да намери работа – младата жена е с 50% инвалидност. В следствие на епилептични припадъци като дете ослепява с едното око и получава сърдечни проблеми. Но за ТЕЛК-ова пенсия ѝ липсва нужната 72% инвалидност, както и трудов стаж.

Съпругът Лъчезар работи през зимния сезон, но през лятото, особено в условията на пандемия, не успява да намери никаква работа.

Живеят в две малки плесенясали стаи без баня, в собствена къщичка, изградена с много труд от Лъчезар, но без никакви удобства. Единият дядо е алкохолик и никой от бабите и дядовците не помага.

Случаят ни е съобщен от сестрата на Анета – Василка, наша отдавнашна позната. Василка е израснала в домове за отглеждане на деца без родители. Наскоро разбира, че има сестра и всячески се опитва да ѝ помогне, доколкото може.

За връзка с Анета: тел. 0877023949

Банкова сметка:
ЦКБ
Анета Любенова Вучкова
IBAN: BG39CECB979010G5882800
BIC: CECBBGSF

Разполагаме с документи, удостоверяващи здравословното състояние на Анета и можем да ги предоставим при поискване.


Чисто и непорочно благочестие пред Бога и Отца е това: да пригледваш сираци и вдовици в техните скърби и да се пазиш неосквернен от света. (Иак 1:27)

Присъединявайки се към Св. Лаврентий ще кажем с пълна убеденост за просяците, сакатите, слепите и болните:

„Това са истинските съкровища на Църквата“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ten + 19 =