Огромен проблем имат в България две категории хора – бездомните и жените, жертва на насилие..

Единствената фондация, която се занимава с тези жени – Анимус –  не смогва да осигури жилищни места за настаняването на тези жени. А държавните домове за бездомни са съпроводени от доста големи недостатъци, така че много бездомни хора да не могат реално да ги използват… като например крастата и въшките, лошата компания и липсата на адекватен контрол и грижа, да не говорим за духовна и душевна подкрепа…

Това е общото положение и докато то се реши, ето един конкретен случай:

Костадин Апостолов, 47, е бездомен, живее доста години в къща в Овча купел с майка си под наем и губи идеалната част от имота заради трудни отношения с роднини. Майката се разболява и умира, той остава бездомен.

Страда от диабет и хипертония и в момента не може да намери и работа поради трудните си условия на живот… спи на улицата, в държавния дом в Захарна фабрика му избиват зъбите, защото силно хърка от заболяванията си и трябва да спи сам в стая, което е лукс и невъзможно.

Работил е през лятото в гастрономията, но сега е в тежко положение.

Ето така изпадат до краен предел живи същества в нашата родина (и не само) и обществото абдикира в един момент напълно, защото не знае как да помогне, успокоява се с това, че самите бездомни вече са твърде асоциални, което не е винаги така и в крайна сметка една християнска страна оставя ранения си ближен на улицата. Не минава и един самарянин да помогне…

Ако желаете да помогнете на Костадин, за да вземе живота си в ръце и да наеме на първо време някое жилище, моля дарете на:

Юробанк България“ АД – Пощенска банка

BG77BPBI79404089140401

BIC BPBIBGSF

за Костадин Апостолов

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two − one =