Петя Кръстева (34г.) ТУК и семейството й  живеят с триста лева общ доход и четиримата като след заплащане на наема и другите сметки й остават 60 лв за храна…

Последният месец събрахме за щастие повече пари за тях, но нуждите им са постоянни…

Тя и приятелят й Венцислав Георгиев (с ампутирани долни крайници – ТУК и ТУК) живеят в дома за бездомни в Люлин  „св. Димитър“ заедно с дъщеричката на Петя – Мариянка на 11 г. и новопоявилото им се бебе, тяхното щастие.

В момента Петя се нуждае от нов телефон за дъщеря си. Получиха дарение – лаптоп, за което също много благодарим…  Още си мечтае да си закупи едно разтегаемо канапе.

 

Петя е много скромна и обрана, трудно се доверява след две години живот по улиците и връзка със затворник, осакатена от детство по домове за деца без родителска грижа, няма други роднини, носеща невидимо за снимките детската церебрална парализа, макар и по-добре от много други с тази диагноза – в състояние да отглежда две деца, тиха и разумна, жена, която е съумяла да се издигне от нищото и да съгради едно огромно тихо щастие, на което можем само да завидим…както казват Бог обича сираците…

Затова, за да радваме и се радваме още дълго на Петя продължаваме подкрепата за нея в кампанията на „Виждам те“ за помощ на хора в нужда и се обръщаме към всички, които биха искали да й помогнат с молба да употребят следния контакт:

Сметка на фондация “Покров Богородичен”:

Райфайзен банк ЕАД, клон 4,

 IBAN: BG92RZBB91551067092215,

BIC: RZBBGSF (като посочите за кого е дарението).

Можете да направите дарение за кампанията “Виждам те” и чрез Paypal: email pravoslavie.bg@gmail.com.

Чисто и непорочно благочестие пред Бога и Отца е това: да пригледваш сираци и вдовици в техните скърби и да се пазиш неосквернен от света. (Иак 1:27)

Присъединявайки се към Св. Лаврентий ще кажем с пълна убеденост за просяците, сакатите, слепите и болните:

„Това са истинските съкровища на Църквата“.

 

 

 

 

 

2 Comments

  • Лили каза:

    Здравейте! Може ли данни за връзка с Петя?

    • Дякония БГ каза:

      Здравейте. Напишете съобщение до страницата на Дякония във Фейсбук и там може да го обсъдим. Данните за връзка са лични данни и е необходимо да сме сигурни, че с този контакт няма да се злоупотреби. Надявам се да проявите разбиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 − nine =