В края на 2017 и началото на 2018 г. по инициатива на ангажирани с каузата православни християни ви запознахме с милосърдното и благотворително дело на Христо Атанасов (ТУК, срв. ТУК и ТУК). Христо години наред дава послон, работа (поддържа фирма за извозване на отпадъчни материали) и надежда на сираци и бездомни хора, и заедно предоляват всички трудности. Днес, поради извънредното положение и пандемията, Христо и хората, на които помага с в особено трудно положение. За момента на изпитания разказва един от ангажираните с каузата му православни християни:

За пръв път от много години на Христо Атанасов и обитателите на неговия дом са изправени пред ситуация, в която се налага да търсят външна помощ дори за покриване на базисни нужди като храна, плащане на наем и сметки.

Надеждата им е, че някой ще им звънне за работа, но в близките месеци вероятността да се появят нови работни ангажименти е малка.

Въпреки това, верен на себе си, Христо продължава да търси възможности.

В момента Христо Атанасов дава подслон на 22 души, между които има 5 малки деца. Малка група приятели винаги са се стремили да му окажат подкрепа в моменти на затруднение, но понякога необходимата помощ изисква общите усилия на повече съмишленици.

Материали и актуална информация за дейността на Христо могат да се открият на създадената от подкрепящите го негова фен страница и на  hristoatanasov.club.

Молбата на приятелите на Христо е неговата банковата сметка и Патреон профила му да достигнат до повече хора. В момента има нужда основно от хранителни запаси (за предпочитане пакетирани храни) и суми за покриване на натрупани сметки и плащане на наем – всички в дома заедно с Христо живеят в реставрирана от него стара ветеринарна лечебница отдавана под наем от Министерството на земеделието в покрайнините на с. Леденик, което е на 7 км от Велико Търново.

Данните са:

Банкова сметка – IBAN BG67BPBI88982030096658 – Пощенска банка – Христо Георгиев Атанасов

Патреон профил – https://www.patreon.com/hristoatanasov

Адрес за получаване на кореспонденция и дарения:

с. Леденик, Дом за сираци 474. ПК 5049

Христо Георгиев Атанасов

Тел. номер на Христо е 0887 25 20 26.

Христо ще продължи да търси възможности за работа като благодари на всички за подкрепата! Моля предайте нататък и подкрепете, ако можете!

Да помогнем, според силите си – многото капки съставят вир, а св. Серафим Саровски ни учи, че „И малката милостиня много спомага за получаване на Царството Небесно!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 − two =