…В тъмница бях, и Ме споходихте.  …доколкото сте сторили това на едного от тия Мои най-малки братя, Мене сте го сторили. (Мат. 25: 34 – 40)

С благословията на Българската православна църква – Българска патриаршия, в сътрудничество с Министерство на правосъдието и ГД “Изпълнение на наказанията” в България от 2015 г. насам се провежда инициативата „Пътешествието на затворника“ като част от дейността на Prison Fellowship International (PFI) за световното разпространение на Благовестието. В България организатор е “Пи Еф България – общност за помирително правосъдие” (бивше име “Дружество за религиозна и обществена подкрепа на лишените от свобода” (ДРОПЛС). Пи Еф България е сдружение на православни християни, работещо със затворници, бивши затворници, жертви на престъпления и техните семейства, за възстановяване на взаимоотношенията, нарушени поради престъплението.

Стремежът на програмата е обнадежди затворниците към бъдеща промяна на техния живот чрез изменяне тяхното отношение към настоящето, чрез надежда за подобрение на ситуацията, в която са и утеха, че не са презрени и изоставени сами, че възможността за ресоциализация е реалност. В основата на това духовно обновяване е поставено Христовото Благовестие.

За съжаление, активността на православните християни спрямо програмата е много ниска.

Всеки, който желае да научи повече за инициативата „Пътешествието на затворника“ и/или да се включи в нея може да го стори ТУК  или ТУК.

Желаещите да помогнат, могат да го сторят по различни начини: чрез разпространение на информацията за програмата или посредством материално или парично дарение. (http://pfbulgaria.org/join/ ) За допълнитерна информация: office@pfbulgaria.org или на тел. 089 665 85 60.

Интервю на Ангел Иванов със свещеник Николай Георгиев (председател на Управителния Съвет на Пи Еф България.) във връзка с „Пътешествието на затворника“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twelve − nine =