В центъра на рубриката „Човекът“ в предаването „Нашият ден“ по БНР – „Христо Ботев“ е онази мистична среща с друго човешко същество, в която даваме и получаваме едновременно. Предполагаме, че философски погледнато, всяка човешка среща е такава възможност за обмен, при което невинаги се разбира какво вземаш и какво даваш.

В конкретния случай виждаме човека, приседнал до болнично легло и разговарящ с пациента. Доброволчеството, за което говорим, може би е от най-трудния тип, защото изисква от доброволеца онзи човешки потенциал, който не всички сме развили у себе си – да се нагърбиш да носиш друго човешко същество с неговата болка.

Както казва нашият събеседник, един от най-ценните начини да се свържем с другия, е да носим заедно някакво бреме. Деян Петров е юрист, богослов, иподякон в параклиса „Свети Георги Софийски най-нови“ в двора на Александровска болница.

Той координира групата на доброволците, посещаващи болни. Видяхме го толкова радостен, толкова свързан със себе си и с другите хора. Останахме изумени от това, че човек, който се занимава с болките на другите, вместо обременен, може да бъде така ведър. | БНР

Разговора с Деян Петров можете да чуете от този линк >>>

Автор: Светлана Тодорова-Гергова

One Comment

  • watch porn каза:

    Hiya very nice blog!! Man .. Excellent .. Superb .. I will bookmark your website and
    take the feeds additionally? I’m happy to search out so many useful info
    right here within the publish, we need work out
    more techniques on this regard, thank you for sharing.
    . . . . .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 × four =