Русенското сдружение „Теосис“ започна кампания за набиране на средства за своята програма „Домашни грижи за болни и възрастни хора“. Публикуваме техния апел.

Отправяме призив към Вас, за подкрепа на възрастни, болни и самотни хора, които много често разчитат на чужда помощ, за да получат чаша вода и храна в дома си. Ние не ги виждаме, защото те са затворени в домовете си и очакват някой да им помогне и да ги придружи, за да излязат от изолирания свят и да разсеят самотата. 

Сдружение ТЕОСИС развива своята дейност с благословението и логистична подкрепа на Русенски митрополит Наум. Ние от Сдружението имаме за основна цел да помогнем на повече възрастни хора, изпаднали в невъзможност да се справят сами с ежедневните дейности, да получат внимание и радост в общуването, храна и медицинска помощ. 

С получените средства ще организираме медицински прегледи и лечение на възрастните, помощ в дома и осигуряване по-качествен и достоен живот на самотно живеещите болни хора.

За да подсигурим грижа за 10 възрастни в продължение на 1 месец са необходими 900 лв.

Нуждаем се от Вашата финансова подкрепа, за да може и през 2020 г. да продължим вниманието и грижата за най-нуждаещите се наши родители да живеят старините си достойно и с повече радост.

Имаме амбиция да развием програмата и да обучим младежи (ученици и студенти), с които да посещаваме живеещите в старческия дом в Русе – да участваме в културни занимания, да намалим дистанцията между поколенията и да се забавляваме заедно, да ходим на разходки и екскурзии в района. 

Банковата сметка на сдружението:

Сдружение ТЕОСИС

Банка ОББ, IBAN: BG82UBBS88881000832117

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 − three =