Да подкрепим семейство Маринови, които се борят за своята дъщеричка Мария!

През месец ноември 2018 г. Ви запознахме със случая на семейство Маринови и тяхната дъщеричка Мария от Русе. Борбата на семейството за живота на своята рожба е ежедневна и никога не престава, поради което през месец декември на същата година те бяха включени в дългосрочната кампания „Виждам те“ на фондация „Покров Богородичен“. Благодарение на вашата подкрепа през цялата 2019 г. семейството получаваше неоценима помощ и по-лесно посрещна редица нужди, за което семейство Маринови изразяват дълбоката си признателност. Нека продължим своята подкрепа!

Почти веднага след своето раждане Мария Маринова от Русе претърпява два инсулта – исхемичен и хеморагичен – на средните мозъчни артерии, което води до трайни нарушения на мозъчните функции. Детето страда детска церебрална парализа с тежка степен на спастична квадрипареза (парализа) и симптоматична епилепсия, придружена от ежедневни гърчове.

Въпреки преценката на лекарите, които уведомяват родителите, че детето няма да оцелее, семейство Маринови са решени да положат всички усилия, на които са способни за добруването на своята рожба. С вяра и упование в Бога и много любов, те се борят да посрещнат всички нужди на малката Мария, която за учудване на лекарите е вече на 9 годинки.

През годините семейство Маринови изразходват напълно своите спестявания и търсят помощ чрез социалните служби и програми, през медиите, чрез собственици на фирми и предприятия и чрез БПЦ (в храмовете в Русе са били поставяни кутии за детето с подкрепата още на митрополит  Русенски Неофит, понастоящем Патриарх Български). Постоянната борба и напрежението влошават здравето на г-н Маринов, който е с засвидетелствана 50 % намалена трудоспособност, но работи като шофьор в градския транспорт на Русе. Неговата заплата е единственият доход на семейството.

Същевременно с растежа на детето се появяват редица нови нужди по обгрижването на малката Мария. Често елементарни услуги за момиченцето са усложнявани и оскъпявани поради специалните потребности на детето. Така например, за обичайни зъболекарски услуги детенцето трябва да бъде подложено на пълна упойка, често съпътствана от допълнителни изисквания и транспортиране до специализирани кабинети в София. Подобни скъпоструващи нужди семейството през 2019 г. успя да посрещне включително благодарение на помощна, оказана по програмата „Виждам те“.  Нуждите от този тип за семейство Маринови са постоянни.

Обръщаме се към всички, които биха искали да помогнат. Всеки, който би искал да подкрепи семейство Маринови, може да направи финансово дарение по сметката на фондация “Покров Богородичен”:

Райфайзен банк ЕАД, клон 4, IBAN: BG92RZBB91551067092215,BIC: RZBBGSF (като посочите за кого е дарението).

Можете да направите дарение за кампанията “Виждам те” и чрез Paypal към pravoslavie.bg@gmail.com.

Заповече информация: тел. (02) 987 1655, 087 980 9114, 0884 697 848;  pokrov.iseeyou@gmail.com;

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × 1 =