Наскоро екипът на ел. списание „Светодавец“ обяви образователна инициатива за появата на сборник с учебни уроци, които разкриват многобройните примери на евангелски добродетели, на които е богата изучаваната в гимназията българска литература. 

Произведения като „Косачи“ на Елин Пелин, „Серафим“ или „По жицата“ на Йордан Йовков, „Една българка“ на Иван Вазов са само малка част от примерите за въплътеното в произведенията на много български автори илюстриране на евангелските добродетели. Инициаторите приканват учителите, педагозите и богословите, които са разработвали темата или имат възможност да го сторят да подкрепят инициативата.  Целта е създаването на педагогическо пособие, което да послужи на целите на Христовото благовестие, откроявайки го из страниците на изучаваната българска литература. Своя призив екипът „Светодавец“ формира така:

Отправяме апел към всички ви: изпратете ни Вашите разработки на уроци с акцент върху християнските следи в текста на следния имейл – svetodavec@gmail.com. Ние имаме ангажимента да ги предоставим във вид на сборник за одобрение, благословение и издаване на Културно-просветния отдел на Св. Синод на БПЦ. Нека заедно направим възможното за благовестие и извън часовете по вероучение. За слава Божия!

Допълнителна информация за инициативата може да се открие тук:  Християнското благовестие чрез общообразователни предмети – възможно (инициатива на „Светодавец”)

Заглавна снимка: https://unimedia.shu.bg/

 

 

 

3 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one × two =