Християнски аудиокниги

57%

Да слушаш означава да присъстваш, не просто да седиш тихо.

Криста Типет, журналист и писател

През 2023 г. фондация Покров Богородичен започна една инициатива за създаване на аудиокниги на заглавията от издателската си поредица “Омофор”. От 1996 г. досега под знака на “Омофор” са излезли над 200 заглавия, много от които бяха основополагащи текстове на класически и съвременни автори, оформящи християнския мироглед на поколенията християни, навлизащи във вярата след промените през 1989 г.
Това богато книжно наследство, към което всяко следващо поколение в Църквата ще се връща отново и отново, заслужава да бъде направено достъпно и в един от най-популярните напоследък формати - аудиокнигата. Много хора вече слушат активно аудиокниги в различни специализирани платформи. Този формат се оказа особено подходящ и за активните хора, които слушат аудиокниги, докато шофират, работят или почиват. Аудиокнигите са и единственият начин за хората с увредено зрение да получат достъп до писменото слово - художествената литература, науката, хуманитаристиката.
Наскоро фондацията получи материални дарения във вид на техника за аудиозапис, с които вече записахме първата аудиокнига от планирания каталог - “В притвора на храма”. Това първо аудио издание се разпространява безплатно от сайта на ИК “Омофор”. Започнаха записите и обработката на още няколко aудиокниги.
Бихме искали да продължим с тази инициатива и да предоставим на хилядите наши читатели още една възможност да се докоснат до духовното наследство на Църквата. За целта е необходимо да ангажираме екип от четци - хора с правилна дикция, с опит в звукозаписа и с желание да се включат в този проект. Необходими и неизбежни са и разходите по обработката на записаните файлове, за да предложим качествен звук на слушателите на нашите книги.
Можете да се включите в тази кампания, като помогнете за финансирането на записите и обработката на книгите на Омофор. С минимално дарение от 30 лв помагате да запишем 10 страници. С дарение от 300 лв ще ни помогнете да запишем книга с обем от 100 страници.
Целта ни е до края на 2023 г. да запишем около 1 500 страници текстове на няколко от нашите най-популярни издания.
Кампанията се осъществява от фондация "Покров Богородичен". Уебсайт на издателство “Омофор”: www.omophor.com
лв.
Изберете начин на плащане
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 50,00 лв.

Послание от Яна Чиликова

ДАРЕТЕ СЕГА

1

Въведете желаната сума

2

You are donating as guest or LOGIN

Бележка : СИГУРНО И БЪРЗО ПЛАЩАНЕ
Бележка : Вашето дарение ще бъде проверено и одобрено от администратор след получаване
Бележка : ИЗЧАКАЙТЕ АВТОМАТИЧНО ВРЪЩАНЕ КЪМ САЙТА, ЗА ДА ЗАВЪРШИТЕ ДАРЕНИЕТО