Издаване на християнска литература

21%

А мъдростта, която иде отгоре, е първом чиста, после мирна, снизходителна, отстъпчива, пълна с милосърдие и с добри плодове

Иаков 3:17

Издателство „Омофор“ повече от двадесет години предлага на българските читатели най-доброто от съвременната православна литература и богословското наследство на Църквата. Нашата работа започна в трудни условия, в които издаването и разпространението на православна литература беше нова и непозната дейност за България, но успя да устои на изпитанията. През всички тези години успяваме да реализираме целите си и благодарение на вашата помощ. Затова се обръщаме към вас с молба да подкрепите предстоящите ни издания и заедно да обогатим духовната ни съкровищница:


„Музика и духовен живот. Взаимодействие в светлината на православната християнска традиция“, Деворина Гамалова

Музиката и християнството са едно и също нещо, казва гениалният музикант Мстислав Ростропович. Проф. Деворина Гамалова потвърждава това в изследването на духовното значение на музикалното творчество през призмата на православната духовна традиция. В него тя включва широк свод от произведения на музиканти, композитори, изпълнители, музиколози, историци, психолози, философи, богослови, светци на Църквата.

Проф. Деворина Гамалова е изпълнител и преподавател по цигулка. Доктор на философските науки (PhD) от University of West London. Професионалната си кариера започва като концертмайстор на Симфоничен оркестър в Германия, след което се премества в Лондон. Преподава цигулка и виола в няколко консерватории и университети в Лондон (Trinity Conservatoire), Goldsmiths, London College of Music и Бирмингам (RB Conservatoire), има майсторски курсове в Европа, Америка, Япония, Хонг Конг, Тайван и Сингапур. В периода 1995 – 1998 г. е редовен изпълнител към създадената от Йехуди Менухин организация „Live Music Now“, чиято мисия да доведе концертната зала до хората в неравностойно положение тя разпространява навсякъде, където гастролира, а от 2010 г. започва и в България. Сред последните ѝ отличия са „Кристална Лира” 2013 г. от Съюза на българските музикални и танцови дейци и през 2014 г., Грамота от Министерството на културата на РБ за „принос в популяризиране на българската култура по света“.

Необходимите средства са за богословска и стилова редакция, коректура, предпечат и печат.

Обем: 432 стр. Бюджет: 8 196 лв.


Сборник „Православие и съвремие“

Текстове на участници в паметни срещи и стойностни дискусии, проведени в ателие-книжарница „Къща за птици“, са събрани в това първо по рода си издание. Най-ерудираните съвременни български богослови разглеждат актуални и значими теми от обществения  живот, в контекста на християнската вяра.

Необходимите средства са за набор и езикова редакция, коректура, предпечат и печат.

Обем: 250 стр. Бюджет: 4 750 лв.


Сборник „Църквата и идеологиите“

Изданието ще представи в основната си част научни доклади на участници в международната конференция „Църква, идеология, трансхуманизъм“, организирана  през 2022 г. от Фондация „Покров Богородичен“ и Центъра по систематическо богословие към Богословския факултет на ВТУ. Авторите, представени в изданието, са учени в областта на богословието, философията, социологията, медицината и правото от България, Гърция, Македония, Сърбия.

Необходимите средства са за набор и езикова редакция, коректура, предпечат и печат.

Обем: 300 стр. Бюджет: 5 000 лв.


 

С минимално дарение от 20 лева вие заплащате превод от чужд език и редакция на 1 страница текст.


Кампанията се организира от фондация "Покров Богородичен". Снимка към публикацията: Бигорски манастир, Република Северна Македония Уебсайт на издателство “Омофор”: www.omophor.com
лв.
Изберете начин на плащане
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 20,00 лв.

Представяния на наши книги

ДАРЕТЕ СЕГА

1

Въведете желаната сума

2

You are donating as guest or LOGIN

Бележка : СИГУРНО И БЪРЗО ПЛАЩАНЕ
Бележка : Вашето дарение ще бъде проверено и одобрено от администратор след получаване
Бележка : ИЗЧАКАЙТЕ АВТОМАТИЧНО ВРЪЩАНЕ КЪМ САЙТА, ЗА ДА ЗАВЪРШИТЕ ДАРЕНИЕТО