Неделно училище в Русе

31%

Само едно нещо е важно: качеството и количеството на любовта, която раздаваш на всички – на всички, без да ги делиш.

Майка Гавриила

Децата от Неделното училище в Русе очакват вашата подкрепа.
Сдружение Теосис организира кампания за събиране на средства, чрез която да подсигури място за обучение на деца и младежи от Неделното училище в град Русе. Около 20 деца на възраст между 7 и 16 години посещават храм „Свети Николай“ в неделния ден и участват в богослужението.
През летните месеци се включват в детски лагери в Бачковски и Троянски манастири, поклоннически пътувания, разходки в района, придружени с игри и беседи. Учим децата на вярата, на християнските ценности и подпомагаме изграждането им като личности. Обученията включват развитие уменията за общуване и създаване на приятелски отношения, умения за безконфликтно водене на спорове чрез организиране на дебати. Учим младите хора на уважение към другите и правилно отношение към природата.
В началото започнахме с няколко деца, но в последствие групата нарасна. Младите хора се опознаха, сприятелиха се и създадоха младежка общност. Това доведе до необходимостта от обособяване на помещение, в което след като приключи неделното богослужение, децата да могат да похапнат, да побеседваме, да си поговорят по между си.
Общата стойност на проекта е 8900 лв. Досега сме събрали 2650 лв., изразходили сме за реконструкция на самостоятелно помещение, което се намира в двора на храма – 1950 лв. Имаме нужда от още 6250 лв., за да довършим ремонта и да направим обзавеждането.
“Почувствах много положителни емоции. Забавлявахме се много, ходихме на различни места, видяхме и научихме нови неща. Идвам вече трета година и всеки път правим нещо различно и се забавляваме много. Тази година стояхме повече време в лагера и това ни помогна да се сближим повече по между си, защото прекарвахме повече време в разговори и опознаване. Хареса ми и парти вечерта, когато си пускахме музика, пяхме и танцувахме. Тези летни лагери са незабравими!” С много обич, Боряна, 8 клас.
Кампанията се провежда от Сдружение "Теосис" >>>

ДАРЕТЕ СЕГА

1

Въведете желаната сума

2

You are donating as guest or LOGIN

Бележка : СИГУРНО И БЪРЗО ПЛАЩАНЕ
Бележка : Вашето дарение ще бъде проверено и одобрено от администратор след получаване
Бележка : ИЗЧАКАЙТЕ АВТОМАТИЧНО ВРЪЩАНЕ КЪМ САЙТА, ЗА ДА ЗАВЪРШИТЕ ДАРЕНИЕТО