Да подкрепим ремонтно-строителните дейности при храм „Св. Възнесение“ във Врачанското село Баница

Църковното настоятелство на храм „Св. Възнесение“с. Баница, общ. Враца  с председател свещеник Кирил Велинов  се обръща към православните християни за подкрепа по повод възстановителните и ремонтни дейности в храма.

Отец Кирил и църковното настоятелство се надяват да довършат работата в двора преди големия празник Св. Благовещение и отправят молба за съдействие и помощ.

Необходими са средства за кофражни дъски, арматура и бетон за изграждане на пътеки в църковния двор и вдигане на падналата ограда от южната страна на църковната сграда.

Контакти за подкрепа – като се посочи, че средствата са за ремонтните дейност в храм „Св. Възнесение“, с. Баница:

IBAN: BG45 CECB 97901051148700
BIC: CECBBGSF
ЦКБ – клон Враца, титуляр Кирил Велинов.
Тел. за контакт: 359 877 99 44 06 (отец Кирил Велинов, предстоятел на църковното настоятелство на храм „Св. Възнесение Господне“, с. Баница).

Ремонтните дейности при храма станаха повод за откриването на неизвестен гроб, от който бяха съхранени кости, монети и други материали, които привлякоха вниманието на специалистите от РИМ Враца.

Допълнителна информация може да бъде намерена ТУК.

Отец Кирил, който публикува апел и на своята страница във Фейсбук, отправя благослов и пожелание към всички:

„Бог да Ви благослови и живи и здрави да сте. Вярвайте в Бог и обичаите България!“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ!  Всеки един апел, който не е на фондация „Покров Богородичен“ има посочени свои контакти за подкрепа (банкова сметка, адрес, телефон за връзка и др.). Фондация „Покров Богородичен“ има своя сметка за дарения, която се употребява за различни апели, организирани пряко от фондацията, включително и кампанията „Виждам те“, популяризирана чрез страничката на Дякония. Умоляваме всички дарители да се насочват към конкретно посочените контакти за дарения, които в повечето от случаите не са тези на фондация „Покров Богородичен“. Фондация „Покров Богородичен“ предава всички дарения и води точна отчетна документация за това. Но предаването на дарение, което не е по кампания на самата фондация, отнема време, затруднява и забавя пристигането на дарението поради причини от отчетен и организационен характер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ten + 2 =

*