В навечерието на Великден в мартенското издание на “Християнско кино” – инициатива на групата “Православна младеж”, ще бъде представен филмът „Възкресение“ (2016).

Режисьор е Кевин Рейнолдс (“Граф Монте Кристо”, “Тристан и Изолда”), а в главната роля е актьорът Джоузеф Файнс (“Влюбеният Шекспир”).

Историята на филма е посветена на Христовото Възкресение през погледа на римския военен ръководител Клавий. Той надзирава разпъването на Христос на кръста. След кръстната смърт на Спасителя е натоварен от Пилат Понтийски да отговаря за охраняването на Христовия гроб, а след Възкресението – и за разследването на “мистериозното изчезване” на Христовото тяло от гроба.

Дискусията за филма ще се проведе с участието на Александър Шпатов – писател и юрист, автор на няколко сборника с разкази. Носител е на наградата за най-добра дебютна книга в Националния конкурс „Южна пролет” (2006), номиниран e за наградата „Хеликон” за 2009 г. Автор е на множество публикации в български печатни и електронни медии, сред които и Православие.БГ.

Прожекцията ще бъде на 19 март (неделя) от 15 ч. в столичната ателие-книжарница „Къща за птици“ (ул. Проф. Асен Златаров 22). Вход: свободен.
СЪБИТИЕТО ВЪВ ФЕЙСБУК

Източник: https://www.pravoslavie.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 × 4 =