Приключила кампания.

Благотворителният базар в подкрепа на самотната майка Теодора Кирова е допринесъл много за семейството, благодарение на всички, които са се отзовали. Само от базара в храма са били събрани и предадени 6400 лв. Помощ е изпратена и на банковата сметка на името на Теодора. Допълнително са дарени детски дрешки, количка, бебешка кошара, легло, диван, мебели, храна, играчки и много др. неща от първа необходимост споделя във фейсбук отец Йорад Василев от храм „Св. Свщмчк Харалампий“ и добавя: „Уверени сме, че всеобщата молитва, любов и съпричастност вършат чудеса! Затова благодарим на всички и от сърце пожелаваме Бог да благославя добрите ви начинания и да дари с изобилни блага, радост, мир, любов и спасение семействата ви!

Слава Богу!

В енорията при храм „Св. Свщмчк Харалампий“ в гр. Септември е подета кампания в помощ на самотната майка на две деца Теодора Кирова.

Преди 5 месеца, съвсем неочаквано, младата жена губи своя съпруг Емил, който почива след прекаран инсулт. По това време младото семейство има едно дете, момченце, което днес е на две годинки. Само няколко дни след загубата на своя съпруг, Теодора разбира, че е бременна с второ детенце, момиченце, което ще се роди през месец март, 2019 г.

Поради рискова бременност младата майка е в болнични и се издържа, благодарение на средствата от болничните и пенсията на своята свекърва. Поради нелекото финансово състояние на Теодора и нуждите по посрещане на второто детенце, в храм „Св. Свщмчк Харалампий“ приканват на милосърдните хора на благотворителен базар, който ще се състои в храма на 23 и 30 декември.

Който не би могъл да се отзове на място, но има желание да помогне, може да предостави помощ чрез следната банкова сметка: BG51STSA93000023339700, титуляр – Теодора Кирова.

Кратък репортаж за състоянието на семейството може да се открие ТУК.

МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ! Всеки един апел, който не е на фондация „Покров Богородичен“ има посочени свои контакти за подкрепа (банкова сметка, адрес, телефон за връзка и др.). Фондация „Покров Богородичен“ има своя сметка за дарения, която се употребява за различни апели, организирани пряко от фондацията, включително и кампанията „Виждам те“, популяризирана чрез страничката на Дякония. Умоляваме всички дарители да се насочват към конкретно посочените контакти за дарения, които в повечето от случаите не са тези на фондация „Покров Богородичен“. Фондация „Покров Богородичен“ предава всички дарения и води точна отчетна документация за това. Но предаването на дарение, което не е по кампания на самата фондация, отнема време, затруднява и забавя пристигането на дарението поради причини от отчетен и организационен характер.

Това не е първият път, в който енорията около храма оказва помощ на нуждаещи се в Божие име:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fifteen − 2 =