Църковното настоятелство на храм „Св. Георги Победоносец“ в Златоград съвместно с доброволци от детските градини в града „Снежанка“ и „Радост“ организират честване на най-големия християнски празник Възкресение Христово.

Децата ще бъдат ангажирани в Цветна ръкоделничка „Великденски звън“ и освен изработване на различни празнични украси ще научат повече за събитието Възкресение Христово и ще се срещнат с енорийския свещеник о. Константин Атанасов.

Ето какво разказват организаторите: „С поредното издание на творческата работилничкаВеликденски звън“ целим чрез ръчния труд децата от подготвителните групи на двете детски градини в Златоград да координират вниманието и мисълта си, да развият воля и търпение. Акцентът пада върху книжните сръчности. С оцветяването и изрязването на шаблоните с празничните символи на Пасхата Христова те развиват фини умения. Тези приложни ръчни занимания малчуганите изпълняват чрез използването на различни материали: хартия, панделки, боички, стикери за яйца и др. Всички участници ще получат поощрителни награди за усърдието си пред Божиите очи“.

По вече установена от години традиция църковното настоятелство на храма приобщава децата и учениците от града към християнските празници, ценности и обичаи. В дейностите са ангажирани не само енориаши, но и учителки от детските градини и училищата. Църковното настоятелство изказва благодарности за прекрасното сътрудничество на директорките г-жа Глухова и г-жа Сухтева, на учителките в подготвителните групи и на родителите.

Автор на плаката: Гергана Икономова

Източник: https://dveri.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

seven + sixteen =