Приключила кампания.

В процеса на провеждане на кампанията г-н Крумов е осигурен с пенсия, благодарение на която той може да посрещне своите нужди. Междувременно, благодарение на оказаната помощ, той не бе лишен както от топлина, така и от осигурена сготвена храна.

Отец Кирил сподели, че благодарение на дарители Павлин Крумов е снабден с дърва и е заплатено на местна кухня, за да му бъде приготвяна храна в продължение на 6 месеца. Отец Кирил благодари на всички, които са помогнали и отправя молба да бъдат събрани оставащите средства за цяла година (ок. 750 лв.). Във връзка със затруднението, което изпитва Павлин с придвижането, енорийското настоятелство отправя молба и за събирането на средства за човек, който да пренася храната до дома на възрастния инвалид. Човек от Баница е поел това задължение срещу 1 лв. на ден или средно по 30 лв. на месец. За шест месеца сумата възлиза на 180 лв., а за дванадесет месеца – на ок. 360 лв. По този начин Павлин ще бъде осигурен напълно до момента, в който завърши процедурата по неговото освидетелстване за пенсия по болест, независимо от всякакви странични обстоятелства.

Прилагаме част от платежните документи във връзка със средствата за храна за Павлин Крумов:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Енорийското настоятелство на храм „Св. Възнесение Господне“ с. Баница, община Враца, начело с отец Кирил Велинов, отправя молба за помощ в полза на самотния инвалид Павлин Крумов Лазаров, енориаш в енорията.

Г-н Лазаров е на 62 г., родом от с. Баница и инвалид от 27 август, 2018 г. Възрастният човек живее сам. Нуждае се от храна и дърва за зимата. Църковното настоятелство се обръща към всички с молба за бъдат събрани 1500 лв. доставка на храна от местна кухня в продължение на една година и още 500 лв. за дърва за огрев.

В момента г-н Лазаров изчаква решение за пенсия по инвалидност и няма никакви доходи. Опитите му да кандидатства за социални помощи са възпрепядствани от това, че е женен, но неговата съпруга, с която не живеят заедно, е в неизвестност за него.

Всички, които желаят да помогнат, могат да го сторят чрез следната сметка, като изрично посочат, че средствата са за Църковното настоятелство на храм „Св. Възнесение“, с. Баница в полза на Павлин Лазаров:

IBAN: BG45 CECB 97901051148700

BIC: CECBBGSF

ЦКБ – клон Враца, титуляр Кирил Велинов.

Тел. за контакт: 359 877 99 44 06 (отец Кирил Велинов, предстоятел на църковното настоятелство на храм „Св. Възнесение Господне“, с. Баница).

Желаещите да помогнат с хранителни продукти могат да ги изпратят на адрес: Храм „Св. Възнесение Господне“, с. Баница, общ. Враца, ул. Христо Ботев №7, ПК: 3077.

МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ!  Всеки един апел, който не е на фондация „Покров Богородичен“ има посочени свои контакти за подкрепа (банкова сметка, адрес, телефон за връзка и др.). Фондация „Покров Богородичен“ има своя сметка за дарения, която се употребява за различни апели, организирани пряко от фондацията, включително и кампанията „Виждам те“, популяризирана чрез страничката на Дякония. Умоляваме всички дарители да се насочват към конкретно посочените контакти за дарения, които в повечето от случаите не са тези на фондация „Покров Богородичен“. Фондация „Покров Богородичен“ предава всички дарения и води точна отчетна документация за това. Но предаването на дарение, което не е по кампания на самата фондация, отнема време, затруднява и забавя пристигането на дарението поради причини от отчетен и организационен характер.

Свързани публикации:

Детски Библии и православна книжнина бяха дарени на хората от с. Оходен, Врачанско

Да подкрепим енорийската инициатива в чест на Св. Николай Мирликийски в с. Баница, Врачанско

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × three =