Фотоизложбата „Православието – светлината отвътре“ и представяне на книгата „Селенията на църковната музика“ от псалт Ивайло Борисов ни предлага Седмица на православната култура в неделя.

Инициативата Седмица на православната култура в София се провежда с благословението на Негово Светейшество Неофит, патриарх Български и митрополит Софийски, с духовната подкрепа на Софийската света митрополия.

В последната вечер от Седмицата ви каним на откриването на фотоизложбата
ПРАВОСЛАВИЕТО – СВЕТЛИНАТА ОТВЪТРЕ

Експозицията представя снимки на професионални фотографи и любители, разкриваща вечната младост на православието – в тишината на храма, в красотата на литургията, в очите на децата.

и на премиера на новата книга
СЕЛЕНИЯТА НА ЦЪРКОВНАТА МУ­ЗИКА на Ивайло Борисов

В този сборник читателят ще открие широк кръг от въпроси, посветени на църковната музика, отвеждащи от нашата съвременност до раннохрис­тиянското време и обратно – от мъдростта на миналото към актуалните проблеми на днешния ден.

Ивайло Борисов е псалт в столичния храм „Св. Дух“. Възпитаник е на Софийската духов­на семинария „Св. Йоан Рилски“ и на Бого­словския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, дипломира се в магис­търската програма „Литургия и музика“ под ръ­ководството на дякон доц. д-р Иван Иванов.

Книгата ще представят:

Негово Преосвещенство Тивериополски епископ Тихон

 

 

 

 

проф. Стефан Хърков,

преподавател в ШУ „Епископ Константин Преславски”

 

 

 

 

гл. ас. д-р Стоян Малинов

преподавател в Богословския факултет на СУ„Св. Климент Охридски“

 

 

 

 

СЪБИТИЕТО ВЪВ ФЕЙСБУК

Кога: 13 октомври (неделя), 18.30 ч.

Къде: Ателие-книжарница „Къща за птици“ (ул. Проф. Асен Златаров 22)

Програмата с всички събития на Седмицата може да видите ТУК.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на културата в рамките на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз.

Източник: https://www.pravoslavie.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 − 5 =