Днес от 18 ч. в Националния дворец на културата (етаж 3) се открива фотоизложбата „Благотворителността през обектива“, която ще продължи до 20 октомври. 

pravoslavno-dobrotvorstvoФотоизложбата е организирана от Българския дарителски форум и фондация BCause („Помощ за благотворителността в България“). Целта на проекта е да популяризира със средствата на фотографията идеята за дарителството и промяната, която то носи във всички сфери на живота.

Сред трите проекта, избрани чрез конкурс и спечелили грантовата програма „Благотворителността през обектива“, е и фотоисторията на Денислав Стойчев „Православното добротворство“.

Идеята на младия фотограф е да покаже образите, разкриващи ни лицето на християнското милосърдие, като алтернатива на разпространеното клишето за това как Църквата не осъществява социална дейност… пропускайки това, че Църквата са хората, а не някаква социална институция. Основната цел на проекта е да събуди добродетелите и да мотивира повече хора за дякония и безкористна благотворителност, споделя фотографът.

Другите два проекта, спечелили одобрението на журито (в състав: Борис Мисирков, Елица Баракова, Красимира Величкова, Надежда Павлова, Надежда Чипева и Темелко Темелков) са „Начисто“ на Мирослава Мирчева, разказващ за живота в център за подкрепа и лечение на наркозависими, и „Кучешко сърце“ на Денис Бучел, представящ дейността на организацията Animal Rescue Sofia и тяхната „Ферма“ – приют за бездомни кучета.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × three =