След митрополит Гавриил и г-жа Валерия Рачева от Русе, признание от българските образователни институции получи и още един учител по Религия – Тодор Дапев от Пловдив – отличен с още 27 педагози за всеотдайност и резултати в повишаване на успеха, възпитанието и социализацията на учениците:

Регионалното управление по образованието в Пловдив отличи 27 педагози от града за всеотдайност и резултати в повишаване на успеха, възпитанието и социализацията на учениците. Сред наградените е Тодор Дапев, учител по Религия в СУ „Св. Константин-Кирил Философ“. Отличията бяха връчени на специална церемония от началника на РУО-Пловдив Иванка Киркова.

Призьорите са излъчени след многобройни номинации от директори, колеги и родители, като общият брой на предложенията надминава постъпилите миналата година.

Тодор Дапев преподава Религия на ученици от 5 и 6 клас и е един от малкото учители по предмета, които работят в прогимназилния етап. Основната част от учениците, изучаващи тази дисциплина, са от 1 до 4 клас. Със свои средства г-н Дапев оборудва кабинет по Религия в училището, който беше осветен от Пловдивския митрополит Николай преди месец (по-долу).

Тодор Дапев, който е и член на Управителния съвет на Българската федерация по волейбол, беше награден и за Най-добър пловдивчанин за 2019 г. Номинацията му за това отличие беше направена от родителите на ученици от СУ „Св. Константин-Кирил Философ“, където той преподава Религия, и тя беше мотивирана така: „Номинираме Тодор Дапев, защото с делата си показа какво означава да си добър християнин и какво означава да правиш значими дела за децата на България. Благодарение на него в едно пловдивско училище се учи православна религия и има специален кабинет, превърнат в малък храм. Добрите дела трябва да се знаят, за да ни вдъхновяват и поучават. Гордеем се, че сред нас има такъв добър човек, който е пример за подражание. Самият той организира и осъществи със собствени средства ремонта на една обикновена класна стая, оборудва я и я превърна в кабинет по религия – много специално място за нашите деца, за да растат те възпитани, добри и уважителни хора“.

Източник: https://dveri.bg/

Свързани публикации:

Митрополит Николай освети нов кабинет по религия в пловдивско училище

Учител по религия получи приз за принос в развитието на образованието

Митрополит Гавриил бе отличен за издигане на духовните ценности в българското образование

Заглавна снимка: https://bgvolleyball.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × two =