На 27 юни, ученици от 5-10 клас, членове на „Работилница по творческо писане“, при ППМГ „Екзарх Антим I“, гр. Видин, ръководени от г-жа Ваня Минева, преподавател по български език и литература при ППМГ „Екзарх Антим I“, гр. Видин, посетиха сградата на Видинска света митрополия.

В светата митрополия учениците бяха посрещнати от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, който проведе беседа с тях върху теми свързани с духовния живот, както и такива, които да изградят учениците като истински духовни и социални личности, изпълнени с добродетели и познания, чрез които да бъдат полезни за себе си, своето семейство и обществото. Интересът към духовната материя, от страна на учениците, бе огромен, което с радост предразположи всички и се проведат един добър и запомнящ се приятелски разговор.

Гостите на Видинска света митрополия бяха почерпени с различни приношения, както и всеки получи Библия с илюстрации и икона на Света Богородица, за спомен и благословение.

Епископ Поликарп запозна своите гости и с историята и устройството на сградата на Видинска света митрополия, както и с живота и делото на Видинския митрополит Неофит, който е строител на сградата и народен просветител.

След срещата, г-жа Минева благодари от името на учениците за гостоприемството и пожела със започването на новата учебна година, тези срещи да са по-чести, за да може, чрез единството между Църква и училище, да се дава правилната насока в израстването на децата и да се изпълни с цел тяхното бъдеще.

За повече снимки посетете http://bit.ly/2tfIa2U

Източник: http://vidinskamitropoliya.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five × 2 =