Учебните помагала на Центъра за образователни инициативи „Двери“ са били представени през учители в Богословския факултет на СУ.

В Деня на народните будители представители на Центъра за образователни инициативи „Двери“ се срещнаха с учители, преминали следдипломна квалификация в Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Д-р Полина Спирова и д-р Златина Каравълчева представиха пред педагозите учебните пособия за ученици от 1 до 4 клас, разработени от екипа на центъра. Беше изяснена концепцията на помагалата, предназначени основно за началните учители, начинът на работа с тях, възможностите, които предоставят за по-успешна работа с учениците.

Началните учители завършват едногодишна програма за допълнителна квалификация, която се проведе в Богословския факултет на СУ, и им позволява след завършването ѝ да преподават предмета Религия. Програмата е инициирана и финансирана от МОН с цел осигуряване на повече учители по Религия. Тя е част от усилията на МОН и по-специално на министър Красимир Вълчев повече деца в българските училища да получат възможност за християнско ограмотяване.

Екипът на Двери предостави безвъзмездно на учителите учебни помагала, с които да могат веднага да приложат на практиката наученото в Богословския факултет. Педагозите изразиха задоволството си от възможността да получат готови, професионално направени пособия, с които да работят със своите ученици.

Учебните помагала на Двери се разпространяват безплатно благодарение на дарители, които подкрепят усилията на екипа за религиозна просвета на българските деца. Безвъзмездното разпространяване на учебни помагала улеснява работата на учителите и осигурява равен достъп на всички ученици до учебната литература. Това е особено необхдимо в малките населени места, където закупуването на учебни материали често е непосилно за родителите.

Източник: https://dveri.bg/

Свързани публикации:

Излезе нова образователна книжка: „Иконите разказват. 21 икони от Рилския манастир“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 + 15 =