На 28 януари, събота, от 14 ч. в Софийската духовна семинария „Св. Иван Рилски“ ще се проведе детски празник-награждаване на децата в България, участвали в конкурса за детска рисунка на Българската православна църковна община „Св. Кирил и Св. Методий“ в Хамбург. С благословението на Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний през изминалата 2016 г. се проведе третият по рода си конкурс за детско творчество по идея на Хамбургската енория. Под наслов „Бъди творец” малките художници представиха своето виждане за Сътворението на света. Жури избра 12 рисунки, които да красят страниците на православния календар за 2017 г. и още 12 като бонус по повод настоящия 10-годишен юбилей на енорията в Хамбург.

Младите творци, нямали възможност да присъстват на награждаването в Германия в началото на миналия декември, ще получат своите награди тази събота от Мелнишкия епископ Герасим, главен секретар на Светия синод. Детският празник в София е съвместна инициатива на митрополията на Западна и Средна Европа, Софийска духовна семинария и Българската православна църковна община в Хамбург.

За малките художници и техните гости са подготвени куп изненади, сред които вкусни лакомства и специален музикален поздрав от децата от енорията при параклис „Свети Климент Охридски“ към Богословския факултет на Софийския университет.

Източник: https://dveri.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 − 5 =