С тържество завърши учебната година в Неделното училище към Митрополитския храм „Св. Николай Чудотворец „, гр. Видин.

Децата от трите школи по „Вероучение“, „Иконопис“ и „Куклено театрално изкуство“ към училището, зарадваха родители и гости с постигнатите резултати от изминалата година.

Тържеството започна с куклено-театрално представление „Трите прасенца“ – Приказка за послушанието, където най-малките показаха умението си да играят с кукли. Гостите бяха впечатлени, както от християнския прочит на класическата приказка, така и от радостта, с която децата играеха в пиеската.

Следваха стихове, посветени на светите братя Кирил и Методий и тяхното просветно дело.
Всички възпитаници на училището прославиха нашите Първоучители като изпяха техния тропар и изпросиха застъпничеството им пред Бога.

Присъстващите имаха възможност да разгледат представената изложба от заниманията по иконопис на тема: „Делото на св.св. Кирил и Методий“.

Негово Високопреосвещенство Видинският Митрополит Даниил поздрави децата с плодотворното завършване на учебната година и още веднъж подчерта значимостта от просветното дело на светите братя за нас. Молитвено благопожела усвояването на християнските добродетели от децата в Неделното училище да бъде прилагано в техния живот.

Децата получиха малки подаръци и с всички присъстващи бяха почерпени за завършването на учебната година.

Източник, снимки и видео: https://bg-patriarshia.bg/

Свързани публикации:

Открива се Неделно училище при митрополитския храм „Св. Николай Мирликийски“ във Видин

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 + seventeen =