Епархийското ръководство на Варненска и Великопреславска света митрополия изказва своята най-сърдечна благодарност към Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ за представения благотворителен спектакъл „Осмото чудо“, лично към г-н Христо Димитров – управител на НФА“Българе“ и към всички институции и хора, които присъстваха на събитието и със своето дарителство подпомогнаха изграждането на храм „Св. прпмчк Прокопий Варненски“. Събраните средства, в размер на 19 496 лв, бяха преведени в сметката на Варненска и Великопреславска света митрополия. Тази сума ще бъде използвана целево и единствено за изграждането на новостроящия се православен храм „Св. прпмчк Прокопий Варненски“.

Източник: http://www.mitropolia-varna.org/

На 17 май 2018 г. хиляди варненци и гости на град Варна се насладиха на спектакъла „Осмото чудо“, изигран от Националния фолклорен ансамбъл „Българе“, по сценарий, хореография и режисура на продуцента и хореограф на ансамбъла Христо Димитров, на сцената на Двореца на културата и спорта.

В началото, Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан приветства всички присъстващи и каза, че на този ден се чества Христовото Възнесение, който е един изключителен празник, свързан с вечността и нашата надежда, че Христос се възнесе на небето и седна отдясно на Бог Отец. И че Той ни напомни, на нас – човеците, че сме богообразни същества, че ние сме предназначени за една изключителна мисия в нашия живот – спасението на човека и мястото му до Бога в благодатно общение на връзките на любовта и мира.

Варненският и Великопреславски митрополит заяви още, че в този прекрасен ден има и друг повод за радост. За трети път Националният фолклорен ансамбъл „Българе“ подкрепя една идея, едно дело – духовно, сакрално и изключително доброполезно за град Варна – изграждането на величествения храм, посветен на светия преподобномъченик Прокопий Варненски. Архиереят благодари от свое име и от името на ръководството на Варненска и Великопреславска епархия на всички, допринесли и допринасящи по един или друг начин за изграждането на православния храм.

Източник: http://www.mitropolia-varna.org/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × 1 =