На 24 февруари, в СОУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Брегово, се проведе духовен урок, свързан с настъпващия Велик пост, като темата бе за прошката, поста и покаянието.

Урокът бе изнесен от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, който преди това тържествено бе посрещнат в училището от г-жа Илияна Кръстева, директор на училището, от духовия оркестър на школото, както и от ученици, които го поздравиха със стихче и връчиха прекрасен букет.

Преди урока на епископ Поликарп и след него, учениците от трети клас, които изучават предмета Религия, запознаха свои връстници с молитвата Отче наш, Десетте Божии заповеди, изпяха църковни песнопения. Бе представена и театрална сценка, която нагледно показа как се е отбелязвал денят на всеопрощението в българското семейство по този край.

Епископ Поликарп поздрави децата за тяхното усърдие и ги поощри да бъдат достойни чеда на Бога, както и да бъдат пример за своите връстници, семейства и приятели.

На децата епископ Поликарп раздаде по една детска Библия, която да им бъде за благословение и духовна полза.

Той изказа благодарност към директора, учителите и учениците за делото, което вършат, в полза на духовното възпитание и благославяйки ги им пожела Бог да ги пази, за да бъдат радостни, щастливи и добри.

Епископ Поликарп бе надарен от г-жа Кръстева с подаръци в чест на именния му ден, който бе отбелязан на 23 февруари.

За повече снимки посетете https://www.facebook.com/pg/Vidinska.mitropoliya/photos/?tab=album&album_id=626818790844925

Източник: http://bg-patriarshia.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three + seven =