Сдружение „Св. Иван Рилски“ и Православен храм „Въздвижение на св. Кръст Господен“ (кв. Лозенец) обявяват конкурс „Слава във висините Богу и на земята мир, между човеците благоволение!“ – с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, с любезното съдействие на Софийската св. митрополия и РУО София – град. 

В конкурса участват ученици от всички училищни степени и детски градини. Неговата основна цел е да насочи вниманието на подрастващите към съдържанието и посланията на празника Рождество Христово – духовните му и морални ценности. Участниците да се насочат не към комерсиалната нагласа и магическите действия, съпровождащи подготовката на празника, а да открият в Рождественския благослов на ангелската песен колко много нашият размирен свят, изпълнен със скръб и страдания, се нуждае от мир и разбирателство.

Да се стимулира фантазията и творческото мислене на участниците, за да претворят своите познания в оригинални решения на зададените теми.

Ученическите вестници ще публикуват в своите издания най-добрите изяви на съучениците си.

Участниците могат да подготвят и представят по избор:

Художествени текстове – есе, приказка, импресия, стихове;

Рождественска картичка – създаване на поздравителна картичка за светлия празник в електронен вариант или на хартиен носител;

Мултимедия – създаване на клипове и презентации.

Срок за представяне на произведенията – 18 декември 2017 г.

Готовите произведения да се представят в храм „Въздвижение на св. Кръст Господен“, бул. „Джеймс Баучер” , кв. Лозенец, местността Кръста.

Мултимедийните материали и електронните картички да се изпращат на електронна поща: konkurs_rojdestvo2017@abv.bg

Всеки конкурсен материал трябва да се придружава от:

ДЕКЛАРАЦИЯ за знание и съгласие и КАРТА ЗА УЧАСТИЕ, които може да изтеглите в pdf формат

Заключителното тържество за награждаване на отличените участници ще се проведе с любезното съдействие на Съюза на българските журналисти (СБЖ) на 21 декември 2017. от 14 часа в залата на съюза на ул. „Граф Игнатиев“ №4.

За допълнителна информация: Стефка Мечкарова, телефон:  028462654

Източник: https://mitropolia-sofia.org/

Заглавна снимка: http://smolyanpress.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × 1 =