За поредна година на 19 декември 2018 г. в хотел „Рига” в Русе се проведе Коледен благотворителен бал на ОУ „Иван Вазов”, под мотото „Заедно на Коледа”, в подкрепа на изявени ученици и извънкласна дейност, организиран с моралното и материално съдействие на Русенската митрополия, държавни институции и частни лица.

Поздравителен адрес до директора на училището г-жа Теодора Йорданова, учителите, учениците и гостите бе прочетен от иконом Алеко Рачев, председател на катедралния храм „Св. Троица“ и член на Епархийския съвет, който от името на Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум каза: „В днешния ден, за тринадесета поредна година, една добра и полезна благотворителната кауза ни събира отново, за да отворим щедро своите сърца и да подкрепим изявените деца – възпитаници на ОУ „Иван Вазов” в престолния ни град. Свидетели сме, че с подкрепата на институциите и хората обединени около тази добра традиция, няма препятствия, които да възпрат успешната реализация на младите таланти търсещи шанс за реализацията на своите мечти и придобити знания. Вярата, науката и изкуството винаги са били водещи в градивната съзидателна дейност на хората, а чрез тях става възможно и благотворното въздействие върху съзнанието и душите на всеки, готов за съпричастност към добрите инициативи в полза на човечеството. Пожелаваме на всички вас да сте здрави и усърдни във всяко добро начинание, та чрез своето постоянство и добра воля да придобивате все по-високи достижения в полезния опит и практика. За много и благодатни години!”.

В празничната вечер се включиха множество гости на училището и родители, а програмата продължи с коледен благотворителен базар, песни и танци.

Източник: http://www.rusenska-mitropolia.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twenty + 3 =