Учители от столицата и цялата страна получиха заявените от тях количества от 3D картичките за Въведение Богородично, отпечатани от Центъра за образователни инициативи „Двери“.

Изданието излиза с благословението на Западно- и Средноевропейския митр. Антоний и се финансира от неговата епархия. Част от картичките вече са изпратени до Западноевропейската епархия и тази неделя ще достигнат до децата в българските училища там.

На 15 ноември в столичния храм „Рождество Христово“ в „Младост-3“ учители от София дойдоха да вземат от изданието за своите ученици. Те получиха и от другите учебни пособия на „Двери“.

В хода на кампанията бяха раздадени над 5 000 картички за ученици в столицата и в други епархии на страната.

Най-голямо количество бяха изпратени в Неврокопска митрополия. Ръководството на епархията поръча и финансира допълнителен тираж на изданието, за да достигнат картичките до повече деца в средните училища и прицърковни школи на територията на Неврокопска митрополия.

Триизмерните картичките за Въведение Богородично са третото издание от поредицата „Работилница Двери“, предназначени за учениците от началния етап. Целта е повече деца и родители да бъдат приобщени към православните празници и техните нравствени послания.

Още по темата: Излиза 3D картичка за Въведение Богородично

Източник: https://dveri.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 − 9 =