С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит на 1 април 2018 г. (неделя), в деня на големия християнски празник Цветница, в цялата страна за 15-и пореден път ще се проведе пролетна кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване под надслов „Запалете свещичка, дарете кръв, дарете живот сега!“.

Кампанията се организира от Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ), Министерство на здравеопазването и Българския Червен кръст, с подкрепата на Българската православна църква.

Временните пунктове за кръводаряване в София ще работят от 9:00 до 13:00 часа в непосредствена близост до столичните православни храмове:

– На площад „Света Неделя“ – в аулата на Богословския факултетна Софийския университет „Св. Климент Охридски“;

– До храм „Свети Седмочисленици“ – в 6-то ОУ „Граф Игнатиев“ (ул. „6 септември“ № 16); 

– В храм „Покров Богородичен“ (зад хотел „Родина“) – в енорийския център на църквата (ул. „Георги Делчев – Зографина“ № 2);

– При храм „Света Параскева“ – в двора на храма (бул. „Г. С. Раковски“ 58).

Екипите на НЦТХ, на регионалните центрове по трансфузионна хематология и доброволците на БЧК ще бъдат на разположение на желаещите да дарят кръв.

Освен НЦТХ, в кампанията ще се включат и четирите Регионални центъра по трансфузионна хематология (РЦТХ) – в Пловдив, Стара Загора, Варна и Плевен, както и доброволци на БЧК, които ще бъдат на разположение на всички желаещи да дарят кръв. В Пловдив инициативата ще се проведе от 9:00 до 14:00 часа пред храм „Св. св. Петър и Павел”; в Стара Загора – от 08:30 до 12:00 часа в сградата на РЦТХ; във Варна – от 10:00 до 14:00 часа на 1 и 6 април 2018 г. в сградата на РЦТХ; в Плевен – от 09:00 до 16:00 часа в сградата на РЦТХ.

Източник: http://www.bg-patriarshia.bg/

Заглавна снимка – кампания Цветница, 2010 г.: https://ncth.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 + 2 =