Края на месец ноември отец Кирил Велинов се обърна за съдействие към страничката на Дякония, за да се съберат необходимите средства за възстановяване на традиционно тържество в чест на Св. Николай Мирликийски в с. Баница, Врачанско.

Благодарение на всички, които се отзоваха, разходите по подготовката бяха посрещнати навреме и празникът се състоя без затруднения за прослава на Св. Николай и на нашия Господ и Спасител Иисус Христос. Тържественото богослужение и осветената празнична трапеза събраха заедно и стоплиха сърцата на местните хора от с. Баница и уважилите ги гости.

Отец Кирил изразява своята благодарност към всички, които се отзоваха на апела и помогнаха със средства за осъществяването на празника.

Благодарности отец Кирил отправя и към всички, които се включиха в организацията или уважиха като гости празненството в с. Баница – Георги Пешев, Обединено училище в Христо Ботев (с. Баница), читалище Светина (с. Баница), Цветомир Живков, Данчо Асенов, Маргарита Байчева, Пенсионерски клуб „Милин Камък“ (с. Баница), ЦДГ „Дъга“ (с. Баница), Людмил Игнатов, ГЕРБ, БСП, Църковното настоятелство при храм Св. Възнесение (с. Баница), граждани от гр. София, Варна, Германия, Гърция, с Баница.

Слава Богу за всичко!

Тропар на св. Николай, гл.4

Правило на вярата и образец на кротост, учител на въздържанието
те показа на Твоето стадо Този, Който е истината на нещата,
поради това със смирението придоби величие, а с нищетата богатство,
отче свещеноначалниче Николае,
моли Христа Бога да се спасят нашите души.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Свързани публикации:

Да подкрепим енорийската инициатива в чест на Св. Николай Мирликийски в с. Баница, Врачанско

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 × four =