На 29 септември, събота, в залата на Софийска митрополия (ул. „Цар Калоян“ №7) се проведе среща на епархийското ръководство с учителите по Религия от училищата и вероучителите от неделните училища в София и региона.

В срещата взеха участие Белоградчишки еп. Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архимандрит Василий, протосингел на Софийска митрополия, ик. Дамян Делов, архиерейски наместник на Трънска духовна околия, началникът на Духовно – просветния отдел на митрополията – г-н Ангел Младенов и членове на отдела. Гости на срещата бяха проф. д-р Божидар Андонов от Богословския факултет на СУ, г-жа Росица Георгиева, началник на РОУ гр. Русе и г-жа Ваня Станчева, старши експерт в РОУ, гр. София.

Учителите поставиха актуални въпроси за обсъждане и потърсиха решения и съдействие от епархийското ръководство. Те представиха част от своя опит и споделиха добрите практики, утвърдили се през годините. На срещата бяха представени нови учебни пособия, които учителите ще могат да използват през настоящата учебната година.

Източник и снимки: https://mitropolia-sofia.org/

Свързани публикации:

Покана – предстои семинар за обмяна на опит между учителите по религия в Софийска епархия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one × 5 =