Успешно е приключила кампанията „Приятели, наши връстници гладуват! Да спрем това!“ за 2018 г.

Инициативата е рожба на Православния информационен център в и Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград по повод Рождество Христво.

Събрани са били над 2 тона дълготрайни хранителни продукти – брашно, олио, консерви, фасул, леща и др. Кампанията е била подкрепена от десетки доброволци – граждани, студенти и ученици от благоевградските училища, заедно с техните родители. Особено активни са били Професионална гимназия по икономика „Иван Илиев“, II ОУ „Димитър Благоев“, III ОУ „Димитър Талев“, VIII СУ „Димитър Костенцев“ и учениците от IV а и б клас от СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“, които са организирали базар за закупване на продукти за кампанията.

В благотворителната инициатива тази година са се включили местните пчелари от сдружение „Пчела – 2018 г.“ и са осигурили по едно бурканче домашен мед в много от пакетите. Анонимен дарител пък е предоставил за част от нуждаещите се чантички с шалчета, сапуни и шампоани.

Благодарение на кампанията помощ са получили 62 деца в нужда, над 100 семейства в затруднение – родители на наркозависими, бедни, болни и самотни хора, и защитените жилища в Благоевград съобщават от www.blagoevgrad.eu/.

Свързани публикации:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 − ten =