И тъй бъдете милосърдни, както и вашият Отец е милосърден” (Лука 6:36)

Призив за набиране на парични средства за строеж на нов православен храм в с. Вехтово, област Шуменска

10455762_319975698191325_4958212772455506684_nНие, църковното настоятелство и жителите на село Вехтово се обръщаме с гореща молба за подкрепа към всички, които искат да подпомогнат Боголюбивото ни начинание за строеж на нов православен храм, чрез набиране на парични дарения.

Православните християни от с.Вехтово имат животрептяща нужда да построят с Божията помощ нов храм в селото. Инициативата е на Църковното настоятелство при храм „Св. великомъченик Димитър”.

Към момента жителите ползват стара сграда, която е пригодена за храм, но тя не е строена за такъв и не задоволява молитвените нужди на местните християни. Сградата се руши и не е възможно да бъде ремонтирана.

За построяването на нов храм със съдействието на Общинския съвет и Община Шумен на църковното настоятелство беше предоставен празен парцел за строеж в селото. Има архитектурен проект за новия храм, който е дарение от арх. Добрил Добрев. Одобрен е от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и Общинските власти са издали разрешително за строеж.

На 28.08.2014 г. беше направена първа копка за новия храм от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. За изграждането на храма са необходими 131 935 лв. Към момента църковното настоятелство разполага с 48 000 лв, а на първо време до приключване на първия етап от строително-монтажните работи част „конструктивна“ се дължат 51 167 лв. Жителите на селото и техните близки са готови да се включат в строежа с безвъзмезден труд.

Църковното настоятелство е открило специална банкова сметка с надеждата, че православни християни, граждани, фирми и организации при възможност и желание могат да направят своето парично дарение за изграждането на храма.

С Божията помощ на 8.11.2018 г. (Архангеловден) с благословението на Варненски и Великопреславски митрополит Йоан ще се започне строителството от строителната фирма на новия православен храм в шуменското с. Вехтово. Бог да помага и да внушава на добри хора също да помогнат с парични средства по сметката на църковното настоятелство!

Сметката е:

IBAN: BG58STSA93000021103918, BIC: STSABGSF, “Банка ДСК АД“

Православен храм „Свети великомъченик Димитър”, с. Вехтово.

Нашият Господ казва: „Давайте, и ще ви се даде: мярка добра, натъпкана, стърсена и препълнена ще изсипят в пазвата ви; защото, с каквато мярка мерите, с такава ще ви се отмери.“(Лука 6:38).

За допълнителна информация: – Православен храм „ Св. вмчк Димитър”, с. Вехтово, ул. „Васил Левски” 2, otecvasil@abv.bg ,

Страница в Фейсбук
Православен храм „Св. вмчк Димитър“, с. Вехтово, Шуменско

Сметката е: IBAN: BG58STSA93000021103918, BIC: STSABGSF, “Банка ДСК АД”, Православен храм „Свети великомъченик Димитър”, с. Вехтово.

Председател на Църковното настоятелство: свещ. Васил Василев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five − three =